Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 30. lokakuuta 2017

Blogien kertomaa


Lokakuun toiseksi viimeinen päivä menossa, marraskuu kolkuttelee jo ja on ihan juuri täällä, aletaan elää vuoden viimeisiä kuukausia. Eilen oli ihan karmea keli, mutta ei siitä sen enempää...ulkona näytti kuitenkin postauksen kuvien kaltaiselta, napsin ne, kun pakotin itseni säästä piittaamatta kävelylle. Kuten aiemminkin olen todennut, vaikka luonto onkin jo vetäytymässä talven viettoon, löytyy  ulkoa aina silti vielä jotakin yllättävän kaunista linssiin, jopa vesisateessa.


Näillä leveysasteilla, ei ole ihan tavallista löytää viiniköynnöksiä, joissa on satoakin, eikä ainakaan ensiloskan ja pakkasten jälkeen enää, mutta näihinkin kuitenkin törmäsin eilen?!


Ihan kohtuullinen satokin näyttää kypsyneen, vaikka kesä ei kovin hyvä ollutkaan?!


Lueskelen muutamia blogeja suht säännöllisesti, joitakin niistä olen seurannut pidenpään ja jotkut ovat melko uusia tuttavuuksia. Lukulistalleni valikoituu blogeja, joissa on sisältönä jotakin minua kiinnostavaa,  inspiroivaa, mielenkiintoista pohdiskelua, koskettavuutta, valokuvia, jotka sykähdyttävät...syitä voi olla hyvin erilaisia, lisäksi saatan lukea satunnaisesti useita muitakin blogeja. Tänään kahdessa seuraamistani blogeista oli mielenkiintoista luettavaa, toisessa oli oikeastaan haaste kertoa itsestään ja toisessa käytiin keskustelua suvaitsevaisuudesta, joka oli heti alkuunsa saanut aikaan melkoisen mielenkiintoista luettavaa...


Meistä jokainen on omanlaisensa, omine  erityispiirteineen, ajatusmaailmoiltaan, mielipiteiltään ja hyvä niin, olemme siis yksilöitä. Meistä jokaista on muokannut perimä, opitut /omaksutut käyttäytymis - ja ajatusmallit ja elämä itse. Se miten suhtaudumme itseemme, muihin ja maailmaan ympärillämme,  on meidän kunkin oma ajatus ja käyttäytymismallimme. Aina ajatukset eivät mene yksiin muiden kanssa, tai olemme täysin eri mieltä, sekin on ihan luonnollista ja hyväksyttävääkin, kunhan emme sanoin tai teoin loukkaa muita.

Itseasiassa on aika mielenkiintoista tutustua ihmisiin vain lukemalla heidän kirjoittamaansa blogia, jonka kautta kuitenkin luo jonkinlaisen mielikuvan henkilöstä; persoonasta blogin takana. 

Oletko joskus miettinyt tätä? Joku kertoo blogissaan aivan kaiken itsestään, perheestään, kodistaan, työstään... avaa elämänsä koko kirjon vieraille ihmisille; lukijoilleen: ongelmansa, kipupisteensä, sairautensa, jopa synnytyksen, ilot, surut,  tai mitä nyt ikinä vaan voikaan avata blogin välityksellä, sanoin ja/ tai kuvin. Jokainen tekee päätöksen itse, paljonko haluaa elämäänsä ja ajatuksiaan avata. Tyyli on vapaa ja täysin kunkin bloggaajan itsensä valittavissa. Bloggaajan pitäisi varautua myös arvosteluun ja kritiikkiinkin bloginsa sisällön suhteen. Oletteko muuten saaneet kritiikkiä tai arvostelua blogistanne?


Lumet on sulaneet lähes kokonaan viikonlopun aikana vesisateiden myötä, mutta mahtaako tällä viikolla sataa taas uutta lunta, kun luvattiin jo viilenevää? Syksyiseltä näytti pääkaupunkiseudun yleisilme viikonlopulla. Tänään näytti iltapäivällä siltä, että alkaa satamaan, mietin itsekseni, että mitä mahtaa olla taivaalta tulossa, tuulikin oli navakoitunut. Mitä mahtaakaan marraskuu tarjoilla meille tänä vuonna?


Viikonalkuja!!

6 kommenttia:

 1. Täälläkin keli on melkoisen inhottava. Ei hirveästi tehnyt mieli ulkoilla. Hurjan paljon rypäleitä noissa köynnöksissä, vau :)
  En ole toistaiseksi kritiikkiä blogissani saanut. Toki joskus joku on ollut erilinjoilla jossakin asiassa kanssani, mutta en koe sitä kritiikkinä. Ihmiset ehkä hiljenevät silloin kun haluaisivat antaa kritiikkiä tai eivät tiedä, mitä voisi sanoa. Blogi maailmassa se on helpompaa kuin oikeassa elämässä :)
  Olisi kiva joskus lukea sinun postaus tuohon Kerro itsestäsi-haasteeseen ;)

  VastaaPoista
 2. Myös täällä keli on kurja, hirveän kylmä tuuli riehuu ulkona.

  Upeat rypäleet! :)

  Oma blogini on niin pikkuruinen, että olen säästynyt myös kriittisiltä kommenteilta tai ylipäätään anonyymien kommenteilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään ikävää en ole osakseni blogissa saanut minäkään.

   Poista
 3. Hyvin harvoin minulle näitä kommentoijia osuu, mutta kun osuu, niin käy sääliksi kommentin jättäjää. Miettii, että mikä saa ihmiselle niin vaikean olon, että se täytyy ulkopuolisen päälle oksentaa. Blogia kirjoittaessa täytyy siis varautua siihen, että joku lukee riviesi välistä ja lisää sinne pahan mielensä, huonon hetkensä, katkeruutensa, ehkä vuosien taakan jostakin joka ei omassa elämässä toteutunut ja toiselle näyttää tulleen liian helposti. Siitä ei siis kannata omaan mieltään pahoittaa tai heittää blogia sen vuoksi romukoppaan.

  VastaaPoista
 4. Lähes poikkeuksetta negatiivissävyiset kommenttien jättäjät ovat niitä anonyymejä. Asioista pitäisi voida keskustella, mutta asiallisesti ja jos ja kun on jotakin mieltä asioista olisi hyvä perustella omaa kantaansa, avata lukijalle omaa näkemystään.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos