Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 12. syyskuuta 2017

Väreistä voimaa

Tiedätkö sinä oman voimavärisi? Voimavärisi määräytyy syntymäpäiväsi mukaan. Kaikille meille on tuttu sanonta,  että näkee punaista kun on oikein vihainen. Punainen on myös energiaväri. Meistä useimmilla on sekä lempiväri, ja väri josta emme pidä. Minkä värisiä vaatteita vaatekaapistasi löytyy eniten, minkä värisistä kukista pidät?


Miten värit sitten vaikuttavat meihin,  väreillä voidaan vaikuttaa ja eri väreillä on eri kulttuureissa eri merkityksiä. Tiesitkö muuten, että useimmilla maailman ihmisistä on sama lempiväri tai lempinumero?  Miltä maailmamme näyttäisi  jos se olisi vain musta-valkoinen? Miten värisokea henkilö kokee värit? Punavihersokeus on yleisin värisokeuden muoto,   jolloin ihminen ei siis erota kyseisiä värejä tai niiden sävyjä.


Syksyllä ruskan aikaan luonto värjääntyy värien ilotulitukseksi, jo nyt luonnossa on alkanut tiettyjen kasvien valmistautuminen tulevaan talveen. Töistä tullessani katselin pihlajia, joiden oksat suorastaan roikkuvat punaisien ja oranssien marjojen painosta. Viime syksynä oli ilo seurata pihlajissa ruokailevia punatulkkuja, joita en ollut nähnyt moniin vuosiin. Saa nähdä ilmestyvätkö ne tänä vuonna, olisi kiva jos myös tilhiä näkyisi.


Syyssienet on aika hauskan näköisiä


Ihanat punaiset puolukat


Luonnosta saa väriterapiaa:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos