Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 9. syyskuuta 2017

Se on nyt täällä

Tänään jos koska on tuntunut heti aamusta syksyltä, aamun hämärästä saattoi jo päätellä säätilan. Kahvi tippumaan ja rauhallinen viikonloppuaamu, eikä kiirettä minnekkään. Lähdin kuitenkin säätilasta huolimatta käymään kaupassa ja päätin poiketa siinä samalla kirpparillakin, joka oli kesäkauden kokonaan suljettuna,  mutta on nyt jälleen avannut ovensa...tämä on sellainen paikka, joka harvoin pettää, eikä tehnyt sitä nytkään:) Poikkean tuolla säännöllisen epäsäänmöllisesti ja lähes poikkeuksetta  teen myös todella hyviä löytöjä,  paikka on myös melkoisen suosittu, sillä tavaran vaihtuvuus on hyvä ja tarjonta melko laadukasta.


Moni viettää varmaankin tätä lauantaita sisätiloissa  koska ainakin  täällä pääkaupunkiseudulla vettä on tullut aika reippaasti aamusta saakka.Tällaisena päivänä sitä oikeastaan kyllä on kiva "hyggeillä"...taidanpa illalla sytyttää tämän syksyn  ihka ensimmäiset kynttilätkin, ostin nimittäin sieltä Ahvenanmaan reissulta ihanasta sisustuspuodista kivan kynttilälyhdyn, sammakkoprinssi koristeen, sekä meritähtiä. Kesällä tekemältäni Tukholman  reissulta ostin Zara homelta käsishampoo pullon ja nyt sitten Ahvenanmaalta sille kaveriksi tuon sammakon ja tähdet.Kesävaatteet voi jo laittaa pois, kyllä tämä nyt on jo syksyä,  aina sitä ytittää vaan sinnitellä,  ettei ihan vielä tarvitsisi alkaa pukeutumaan lämpimämmin, vaikka toisaalta onkin kiva ottaa ne syysvaatteet esiin. Kietoa lämmin huivi tuulen suojaksi kaulaan ja valita syystakki naulakosta. Meillä oli eilen kytketty lämmitys,  koska aistin sen eilisiltana, sekin kertoo syksyn saapumisesta.

Monille tulee syksyisin myös tarve uudistaa kotia, sisustaa syksyn värein, ottaa fleecehuovat esiin ja kokata pitkään muhivia lihapatoja, leipoa sämpylöitä tai tehdä uuniomenoita. Pihojen, puutarhojen  ja terassien istutukset vaihdetaan syksyisemmiksi, Erikat, kanervat  erilaiset heinät ja kaalit ja värikkäät syyskukkijat tuovat väriä istutuksiin kesäkukkien jälkeen. Kukkasipuleita piilotetaan myös multaan,  jotta keväällä saa taas ihastella tulppaaneja, krookuksia ja muita keväällä kukkivia sipulikukkia.


Maarianhaminassa kukki vielä puistoissa...
Kehäkukat♡


Miten sinä olet viettänyt tätä syksyistä lauantaita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos