Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Se on hetkestä kiinni...

Tarkoitukseni oli jo eilen postata lauantai kuulumiset,  mutta kirjoittaminen meni sen verran myöhäiseksi, että päätinkin sitten julkaista tämän vasta nyt tänään. Satuin vilkaisemaan eilen illalla ulos kesken Diana dokkarin katseluani ja huomasin, että taivaalla punersi upea iltarusko!! Nappasin kameran kaulaani ja suorastaan ryntäsin ulos...juoksin läheiseen metsään...ja loikin siellä kuin hirvi ja kamera räpsyi ja minä huokailin näkemääni, mikä upea iltarusko värjäsikään taivaanrannan!! Koko hienous oli ohi puolessa tunnissa, onneksi tuli vilkaistua ulos ja huomattua mikä näytelmä taivaalla oli menossa:)


Muuten eilinen päivä olikin sitten pilvinen, mutta melko lämmin. Pimeyskin tulee jo heti yhdeksältä, ellei sitten kuu satu valaisemaan pimenevää iltaa/yötä. Ja vielä ihan hetki sitten illat olivat valoisia pitkälle yöhön?!? Nyt on kuitenkin aika siirtyä seuraavaan vuodenaikaan; syksyyn, jos yhden toiveen saisi siihen liittyen esittää, niin omani olisi: Voi kun saisimme kauniin ruskan, kyllä, olisi niin mukavaa liikkua luonnossa sitä kuvailemassa.Vanhoja kuvia selaillessa ihastelen useamman vuoden takaisia syksyn ruskaan ajoittuvia otoksiani, niissä kun on niin kaunis syksy ikuistettuna ja ne värit!!


Luin jostain juuri, että runsas sade ja viileiden öiden puute latistavat tätä luonnon väripalettia kovasti syksyisin. Eihän meillä joka syksy todellakaan nähdä huikeaa värien ilotulitusta, saattaa olla lämmin ja todella runsas sateinen syksy ja silloin ruska ei pääse kunnolla oikeuksiinsa. Se tunne, kun suorastaan kahlaa lehtikasoissa ja ympärillä on huikean kaunista, on sellainen luontokokemus, jollaisen soisi ihan jokaisen joskus kokevan. Se puhuttelee sielun sopukoita asti, antaa lähes "euforisia" tunnekokemuksia ja rauhoittaa ja rentouttaa luonnossa liikkujan.


Sitä syksyisen luonnon kauneutta!!


Vaikka kuvia kertyykin vuoden mittaan useita tuhansia,  niin usein käy niin, että ne kuvaustilanteet osuvat kohdalle vähän yllättäen ja tilanne voi tosiaankin olla ohi myös ihan silmänräpäyksessä, joten ainakaan tässä minun kotikutoisessa blogissani ei nähdä mitään huippuunsa mietittyjä otoksia, vaan usein eteen tupsahtaneita tilanteita ja elämyksiä. Kuvien tekninen laatu ei siis todellakaan ole oppikirjojen mukaista, eikä blogini tarkoituskaan ole olla niiltä osin loppuunhiottu timantti. Toki runsaasta kuvatarjonnasta tulee tänne valikoitua ne omasta mielestäni kivoimmat, puhuttelevimmat ja edes jotenkin julkaisukelpoiset otokseni:)Ensi viikolla kutsuukin sitten 3:n päivän työreissu kohti Ahvenanmaata, tiistaista torstaihin olen siis reissussa ja odotankin jo kovasti matkaa, luvassa siis saaristo henkistä kuvamateriaalia blogin puolella ensi viikolla. Olisi mukavaa, jos sää suosisi ja olisi otollisia hetkiä ikuistettavaksi.


Kivaa sunnuntaita!!


2 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos