Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 26. syyskuuta 2017

Niin monta erilaista blogia ja bloggaajaa

Syyskuun viimeinen viikko on menossa ja viikonlopun kauniista ja mukavan lämpimästä kelistä on enää lähes jäljellä vain muisto. Tänään on ollut harmaan pilvinen sää, mutta ei kuitenkaan kylmä. Luin viime viikolla jonkun bloggaajan kirjoituksen siitä, miten häntä jotenkin tuntui häiritsevän monien muiden postailijoiden kirjoittelu, mikä ei hänen mielestään ollut riittävän harkittua, hyvää ja laadukasta.Mietin hänen "vuodatustaan" ja jäin miettimään sen tarkoitusta. Mielestäni meistä bloggaajista löytyy monen monituista ja kenties omituistakin sisällöntuottajaa, jos ärsyyntyy, tuohuu, myötähäpeilee tai jotenkin muuten  ei pidä jonkun tyylistä, voi huoletta siirtyä pois kyseisestä blogista, valinta on täysin oma ja toisaalta voihan asian nähdä niinkin päin, että bloggaajahan on postauksellaan herättänyt tunteita, eli toisaalta onnistunut kenties juuri siinä mitä kirjoituksellaan oli hakenutkin.Pitäisi myös muistaa, että jokainen blogi on tavalla tai toisella kirjoittajansa näköinen. On ns.ammattibloggareita ja sitten meitä, jotka teemme tätä ihan harrastuspohjalta, omaksi ja toivottavasti lukijoidenkin iloksi. Aina ei ole välttämättä parhaalla kirjoitus moodilla, mutta haluaa kuitenkin lähettää eetteriin postauksensa, joskus on kirjoitus-ja/tai kielioppivirheitä, yli tai alivalottuneita ja epätarkkoja kuvia ja muita "kauneusvirheitä" postauksessa, mutta ei blogi siihen kaadu,  meillä jokaisella bloggaajalla on oma tyylimme blogata ja oma lukijakuntamme, luultavasti jostakin tietystä syystä, joka juuri kyseisessä blogissa miellyttää ja saa lukijan seuraamaan juuri kyseistä blogia.Toisinaan kokeneemmat bloggaajat antavat hyväksi havaittuja vinkkejä siitä mikä lukijoita kiinnostaa, kiinnittää heidän huomionsa ja millainen blogi kerää huikeat kommentit ja runsaan määrän seuraajia. Aloittelevalle bloggaajalle vinkit ovat varmasti tervetulleita, jo hieman kokeneempi taas on löytänyt kenties jo omat tapansa herättää lukijakunnan kiinnostus blogiaan kohtaan, olipa se sitten mikä juttu tahansa.Mukavaa syyskuun viimeistä viikkoa!!

2 kommenttia:

 1. Kaunis kuvitus ja olen samaa mieltä asiasta! :) Blogeista on niin paljon (yli)tarjontaa, että jokaiselle löytynee varmasti mieluisaa luettavaa. Lukijana on tosiaan turha pahoittaa mieltään siitä, jos joku blogi (etenkään ihan harrastusluontoisesti pidetty) ei laadullisesti tai muista syistä miellytä - senkun vain vaihtaa blogia!

  VastaaPoista
 2. Olen kanssasi samaa mieltä. On tosiaan niitä ammattilaisia ja tällaisia harjoittelijoita johonka minä kuulun.
  Olen muutaman kerran miettinyt, onko mun kirjoituksen = ei mistään kotoisin :) Mutta tykkään kirjoittaa normi arkielämästä, ja jos joku ei sitä halua lukea, kuten sanoit saa olla lukemati.
  Muuten se valokki = lakka, no öh muistin äsken toisenkin nimen mutta eipä nyt tule mieleen. Yleensä Lapissa on paremmin näitä marjoja.
  Meillä puhutaan myös Hilla nimellä :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos