Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 28. syyskuuta 2017

Mikä mietityttää?

Onko sinulla asioita jotka mietityttävät? Luulenpa, että meistä useimmilla on, minulla ainakin on. Enkä nyt tässä yhteydessä tarkoita, että niiden pitäisi välttämättä olla joitakin isoja juttuja, vaan ihan arkipäiväiväisiä ja pienen pieniäkin pohdintoja ne voivat olla. Joku saattaa repiä hiuksia päästään vaikkapa jo sen sen takia, ettei millään keksi mitä ruokaa laittaisi,  kun taas toista saattaa mietityttää ihmissuhteet, ikä, työelämä, terveys ja joku pohtii suuren suuria kysymyksiä; ilmastonmuutosta, maailmanrauhaa tai ydinsodan uhkaa. Ja tottahan se on , että maailmassa tai omassa elämässä on mitä erilaisempia mietinnän paikkoja ja aiheita.

 


Luulisi sitä aikuisena jo omaavansa jonkinasteista luovaa ajattelua ja realismia, mutta niin hassulta, kuin se toisaalta tuntuukin, niin usein, kyllä huomaa miettivänsä loppujen lopuksi aika tarpeettomastikin joitakin juttuja. Analysoivansa  ja jumittavansa merkityksettömissä asioissa. Mitä sinä mietit, mikä mietityttää? Onko aihe usein sama, vai onko aiheet mietintöihisi vaihtelevia? Pyöritkö unettomana öisin sängyssäsi mietteinesi, saamatta pohdinnoiltasi rauhaa?

Joskus tarkempi asioiden mietintä on ihan paikallaan, ja on hyvä järjestellä toisinaan harhailevia ajatuksiaan. Mutta jos olet ahdistunut asioiden pyörittelystä, tai tuntuu etteivät ajatukset millään järjesty, mikä avuksi? Ota käyttöösi vaikkapa vihko, minne kirjaat mieltäsi askartuttavia asioita, kirjoita ajatuksiasi ylös. Keskustele jonkun luottamusta herättävä  ystäväsi kanssa, hae vertaistukea,  tutki aiheeseen liittyviä juttuja tai kirjoituksia, ja hae faktatietoa asiasta eri lähteistä.


Ihmissuhteet ovat varmasti yksi eniten mietittyjä asioita. Ikääntyminen ja terveys varmasti myös. Me kaikki olemme yksilöitä, toinen on ns.hetkessä eläjä, eikä murehdi huomista, saatikka ensi vuotta,  joku toinen taas stressaa kuukausia ennen vaikkapa tiedossaan olevaa asiaa. Päätä särkee ja vatsa oireilee, monille tuttuja oireita. Jos mietintöjen aiheelle on jotakin tehtävissa, tee se, niin turha murehtiminen ja asian kanssa mässäily ja siitä aiheutuva stressikin helpottavat. Jos asia on sellainen johon taas ei itse voi vaikuttaa,  mikä avuksi? Sitten pitää hyväksyä vallitseva tilanne ja asioillahan on tapana kuitenkin aina lopulta selvitä!


2 kommenttia:

  1. Minä olen aina ollut pohdiskelija-tyyppi. Usein pyörittelen mielessäni syväanalyysia milloin mistäkin aiheesta. Toisaalta koen nämä ihan rikastuttavaksi, koska paljon asioita miettimällä, niihin saa myös enemmän varmuutta. Eli ainakin on perusteellisesti mietitty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kuten sanottua, niin pohdinta ja asioiden tuumailu antaa myös varmuutta...tehdä vaikkapa isojen asioiden kohdalla hyvkä päätöksiä:)

      Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos