Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 28. elokuuta 2017

Maaseudulla syksyä katselemassa

Vietin viikonloppuni maaseudulla, jonne matkustin jälleen kerran julkisilla, bussilla ja junalla.Valitsen kulkuneuvon aikataulujen ja/ tai hinnan ja saatavuuden mukaan. Mitä aiemmin on liikkeellä varaustensa kanssa, sen edullisemmin matkansa tietysti saa. Matkan varrella oli aikaa katsella maisemia, metsiä, peltoaukeita, viljelysmaita ja asuinalueita. Osa viljasta on jo puitu ja osa on vielä kypsymässä kullankeltaisena pelloilla. Osa lehtipuistakin jo saanut syksyistä väriä, mutta vielä myös vihertää ja kukkii, sävyt kuitenkin jo syksyisempiä, pehmeämpiä ja vaatimattomampia, kuin kesäisessä loistossaan.


Alkumatkalla lauantai näytti kauniilta ja vähän viileältä alkusyksyiseltä aamulta. Matkan edessä tummia pilviä alkoi kerääntymään ja vaeltelemaan taivaalla, Hämeenlinnasta kun bussi jatkoi matkaa alkoikin melkoinen sade, tässä kirjoitellessani toivon, että koko viikonloppu ei ole sateinen, sillä toivoisin pääseväni kuvailemaan syksyistä maaseutua. Kovin kauaa ei ravakka kuuro kuitenkaan kestänyt, vaan aurinko alkoi pilkistelemään pilvien raoista. Epävakainen  sää seurasi läpi viikonlopun, mutta onneksi mitään pitkäkestoisempaa yhtäjaksoista sadetta ei kuitenkaan ollut,  joten  pääsi ulkoilemaan ja kuvailemaan.Maaseudun rauha on useimmiten  rikkoutumaton, varsinkin kun jättää / unohtaa puhelimensa kotiin ja tabletti on hyödytön mukana,  kun nettiyhteyttä ei ole! Vaikka en kiiremessä reissuun lähtenytkään, niin kun huomasin, että puhelin jäi kotiin...enkä sitä voinut enää reissuuni mukaani saada , niin alkoi harmittaa ja lopulta jopa huvittaa...nimittäin muistin juuri postaamani tekstin: selviämmekö ilman älylaitteitamme;) Voin vakuuttaa, että minä ainakin selvisin, vaikka onhan tämä paluumatkalla junassa tabletilla postauksen  kirjoitteleminen aika mukavaa:)Syksyn aistii maalla, pimenevistä illoista, tuoksuista, sytytetyistä katuvaloista kylätiellä:) hienoisesta viileydestä ja kosteudesta aamuin ja illoin, sekä sumuista, vaikka aurinko vielä jaksaa lämmittää takin läpi , on ilmassa jo ripaus syksyistä moodia. Kuinkas teidän viikonloppunne sujui,  vietittekö Suomen luonnonpäivää?
Mukavaa alkanutta viikkoa!

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos