Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 31. elokuuta 2017

Syksy tulee, oletko valmis?

Muutaman päivän on ollut kosteaa, mutta lämmintä, vähän ripsottanut vettäkin ja tuullutkin ihan kiitettävästi, elokuu vetelee viimeisiään ja pitäisi olla valmiina syksyn saapumisen ja valmiina myös vastaanottamaan se...oletko valmis? Rusketus on alkanut jo hävitä iholta, syysväsymys on jo kurkannut peiton alle aamuisin, kellon soidessa ja vitamiini purkit on ojossa pöydillä, joilla torjua alakuloa, syysflunssaa ja syysmörköä, jos se nyt ylipäätään mikään mörkö edes on?


On olemassa monia asioita joihin voi ihan itse vaikuttaa ja sitten myös niitä joille ei vain yksinkertaisesti voi mitään ja sää on yksi sellainen. On ihan uskomatonta miten isossa osassa säätilat elämässämme ovat. Suunnittelemme monia asioita sään mukaan; voiko tehdä sitä tai tätä, ja mitäs sitten jos sataakin? Vaikka Suomessa saadaankin nauttia eri vuodenajoista, useampaan  niistäkin sade eri olomuodoissaan kuuluu.


Kulunut kesä ei ollut mitenkään kovin erikoinen, oli viileää ja sateitakin saatiin. Nyt moni on laittanut toivonsa vuoden loppupuolen kuukausiin, toivotaan sateetonta, kuivaa ja kuulasta syksyä, pikku pakkasia ja sopivasti lunta ja aikaista kevättä ensi vuonna ja aurinkoista ja lämmintä seuraavaa kesää. Pistämme toivomme usein säähän ja jos se ei suosi, olemme pettyneitä. Ei liene yllätys, miksi me matkustelemme mieluusti etelän lämpöön:)


Koetko itse olevasti valmis sytyttelemään jo niitä kynttilöitä,  pukeutumaan lämpimämmin, vaihtamaan paksumpaa päälle ja jalkaan, juomaan kupillisen kuumaa lämmikkeeksi ja päästämään irti kuluneesta kesästä? Voisitko jopa oppia pitämään syksystä,  ellet sitten jo pidä. Tunnelmoisitko tuulen viuhinasta nurkissa, kuun pilkahdellessa pikimustalla taivaalla pilvien raoista, pysähtyisitkö kuuntelemaan sateen ropinaa?


Hyvää alkavaa syksyä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos