Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 26. elokuuta 2017

Suomen luonnon päivä

Tänään vietetään Suomen luonnon päivää, hieno ja tärkeä päivä siis!! Kannattaa lähteä ulos ja katsella ympärilleen; havainnoida ja huomata se kaikki kauneus ympärillään. Suomen luonto  on kertakaikkisen hieno,  meillä  on monimuotoinen luonto ja  40. kansallispuistoa,  joista viimeisimpänä on avattu Hossa, Suomi 100 -juhlavuoden kansallispuisto.
Ota kamera mukaasi ja ikuista luontoa kuviisi ja nauti,  ahmi silmilläsi ja kaikilla aisteillasi, halaa puuta, jos siltä tuntuu, tunne tuuli  kasvoillasi ja sammalmätäs tossusi alla. Katsele kuuta ja tähtiä tai onnekkaana; jopa revontulia tai tähdenlentoa.
Huomaa se pieninkin tai sitten se isoin,  mitättömin tai komein/kaunein eläin, maisema tai kasvi...ihmettele lumituiskua, ukonilmaa tai hellepäivää. Luonnonvoimien edessä sitä tuntee itsensä niin kovin pieneksi,  myrsky voi näyttää voimansa ja jopa pelottaa...aiheuttaa hetkessä mittavia tuhoja...rankkasateet ja tulvat, sekä lumimyrskyt ja helteet tai paukkupakkaset kaikki nuokin kuuluvat luonnon monimuotoisuuteen. Meillä on järvet, meret, joet ja purot.
On siis hienoa, että luontoa juhlitaan ihan oman nimikkopäivän merkeissä.
Luonnosta saamme marjoja, sieniä, riistaa ja kalaa. Suomen luonto on monimuotoinen ja onneksemme vielä hyvinkin puhdas, lajikirjomme on runsas, mutta meilläkin on uhanalaisia lajeja, joita täytyy ja pitää suojella.
Hyvää ja kaunista Suomen luonnon päivää, Enjoy!!
6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, erityisesti koivut jotka oli kuin taulu ja hämähäkinseitti
  Ihanaa viikonloppua ja luonnon päivää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) kaikki kuvat ovat omiani, mutta tuo koivumaisema on ns.suoja-aita, jonka bongasin ja ikuistin kuvaan, se kun oli niin kaunis!

   Poista
 2. Hyvää luonnonpäivää! Harmi kun sataa lähes kokoajan kaatamalla. Muuten päivä olisi vietetty juurikin luonnossa.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos