Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 23. elokuuta 2017

Pärjäisitkö ilman älylaitettasi??

Seurasin eilen läheltä millaista on kun älypuhelimeen tulee joku vika ja sitä miten suuri merkitys tuolla "älylaitteella" on arkeen ja ihan jokaiseen päivään,  vähän hupaisaa,  kun miettii miten ilmankin on varsin hyvin pärjätty:) Tottahan se on , että olemme kiinni noissa laitteissa lähestulkoon 24/7. Älylaitteella pidetään yhteyksiä, ne herättävät aamuisin, ne ovat työkäytössä tänä päivänä monille, niiden uumenista löytyy kaikki tarvittavat yhteystiedot...kuka enää muistaa kenenkään numeroita ulkoa? Aika harva. Niillä maksellaan laskut ja ollaan yhteyksissä vaikka maapallon toiselle laidalle.


Vaan entäpä sitten, kun tuo maaginen toosa yhtenä kauniina päivänä lopettaakin yhteistyön kanssasi? No suruhan  siinä melkoisen nopeasti tulee kyllä puseroon...sinua ei tavoiteta,  etkä sinäkään tavoita ketään, et voi katsoa työmatkalla bussiaikataulua,  säätilaa, tai tarkistaa saldoa  tai esittää junassa konduktöörille lippuasi, jota et siis ollut mukaasi printannut...niinpä...olemme niin naimisissa älylaitteidemme kanssa, että vaikeaa niitä ilmankaan on olla, halusipa tai ei!!


Puhelimen muisti oli tässä tapauksessa tullut täyteen ja kun sitä sitten yritettiin tyhjentää, tyhjentyikin puhelimen tiedoista kaikki ja epäonneksi koko puhelin vielä lukkiutui, kun  samassa hässäkässä kirjoitti salasanankin epähuomiossa kahdesti väärin!!Katastrofin  ainekset olivat siinä ja ei muutenkaan ollut kovasti huumorille sijaa!! Joskus tosin tekisi pelkästään hyvää olla hetki ilman  noita laitteita, mutta moni asia sujuu kyllä varsin jouhevasti niiden ansiosta ja myönnän, että jos puhelimeni, kamerani tai tablettini rikkoontuisivat tai lukkiutuisivat tms. olisin ärtynyt ja pulassa.


Usein ja onneksi, kun hätä on suurin, on apukin lähellä, mutta ei tässä tapauksessa...palvelunumerot eivät hyväksyneet koodia, joka pyydettiin ja joka oli oikein ja palvelunumeron ohjeistus oli todella epäselvä!!!Luulisi tuon hintaluokan puhelimien tuen olevan ensiluokkaista palvelua, mutta parannettavaa olisi siinä kyllä kosolti ja lisäksi palveluneuvojat olivat pitkään varattuja, jonottaa sai melkoisesti. Kun palveluneuvojan lopulta tavoitti, alkoi apuakin saada:) ja lukitus saatiin auki ja luuri toimii jälleen:)


Tässä postauksessa olevat hienot graffitit ovat blockpartyjen satoa Espoosta.


4 kommenttia:

 1. No, en kyllä pärjäisi, vaikka välillä haaveilen "lankapuhelinten yksinkertaisesta ajasta". Vaikka noi (kännykät, tietokoneet...) on silloin tällöin maailmanlopun vehkeitä, niin kyllä ne kummasti helpottavat arkea.

  VastaaPoista
 2. Minä en ole puhelimessa kiinni, oikeastaan ollenkaan. Inhoan puhelimessa puhumista. Käytän sitä lähinnä kellona ja viestittelen lapsille whatsapin kautta. Siinä se. Minulla on lapsilta peritty älypuhelin, jossa on niin älyttömän huono netti, että ei sen kanssa viitsi edes selailla mitään. En käytä sovelluksia jne. Joten minua ei paljon hetkauttaisi, vaikka häviäisi koko rakkine. Tietokoneessani sen sijaan olen turhankin kiinni. Sen hajoaminen kirpaisisi paljonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se niin on, että tuo teknologia tavalla tai toisella jonkun verran meitä koukuttaa.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos