Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 18. elokuuta 2017

Miksi matkustaa?

Eilen illalla tuskin monikaan välttyi kammottavilta uutisilta,  mitä Barceloonassa oli tapahtunut, näitä uutisia on viime aikoina ollut liikaa, jokainen niistä on ollut liikaa!! Mielissämme risteilee kysymyksiä ja se yksi sana: Miksi, johon ei liene yhtä ja ainoaa vastausta, jos vastausta lainkaan? Näitä tapauksia ei pysty järjellä käsittämään, saatikka ymmärtämään,  ei mikään voi oikeuttaa tuollaiseen tekoon.Meistä lähes jokainen matkustaa nykyään ja Barceloona on yksi suosituimmista kaupunkikohteista, itsekkin kävin siellä pari vuotta sitten ja tykästyin kaupunkiin ikihyvikseni. Matkailu on tänä päivänä huippu suosittua ja lähes jokaisen saavutettavissa, vieraat kulttuurit, uuden kokeminen ja lämpö saa meidät matkailemaan ympäri maailmaa. Onko näiden iskujen tarkoitus saada ihmiset lopettamaan matkustaminen, alkaako matkustusbuumi hiipua näiden myötä, pelottaako lähteä matkalle?


Moni varmasti miettii näitä kysymyksiä, kun alkaa miettiä seuraavaa matkaansa...minne enää uskaltaa lähteä? Maailman tilanne on melko kaoottinen  on sattunut ja tapahtunut...  uutisissa kerrotaan jännitteistä vähän siellä, täällä ja tuolla ja taas toisaalta; matkatoimistojen turkoosinväriset palmurannat mainoskuvissa vetävät meitä puoleensa, kuin hunaja karhuja.


Sanotaan, että pelolle ei saisi antaa valtaa, sillä jos niin teemme, on näillä järjettömyyksillä saavutettu juuri se, mikä niiden tarkoitus kaiketi on ollutkin. Eikä jatkuvassa pelossa voi kukaan elää. Kieltämättä isoissa tapahtumissa, suosituissa turistikohteissa, lentokentillä,  rautatie-ja bussiasemilla, sekä satamissa nämä iskut käyvät kyllä mielessä ja tulee pohdittua, että mitä tapahtuisi, jos juuri täällä tapahtuisi jotakin?! Mielestäni on kuitenkin niinkin,  että tuollainen tapahtuma on niin  äkkiarvaamaton ja nopea, ettei siihen joutuessaan ole mahdollisuutta mitenkään ennakoida tapahtumaa, on silkkaa sattumaa, jos se sattuu kohdalle.


Itse en ole ajatellut lopettaa matkustamista, mutta en väitä, etteikö tällaiset asiat mietityttäisi. Miten te olette suhtautuneet näihin tapahtumiin ja ovatko ne vaikuttaneet omiin matkasuunnitelmiinne?9 kommenttia:

 1. Kyllä on järjetöntä. Pakostakin miettii, että uskaltaako kohta liikkua missään. Turussakin oli ollut joku puukotus-juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on!!Juuri huomasin Iltalehdestä tuon Turun jutun?!?

   Poista
 2. Huh, uutiset ovat kyllä viimeisen vuoden ajan olleet niin masentavia, että matkustusinto on kieltämättä vähän karissut.. :( Ps. kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 3. Tuota minäkin olen ajatellut minne uskaltaa matkustaa.
  Meillä täällä kotomaassakin alkaa kauheita tapahtumaan.
  Mutta elämä on vain jatkuttava, pelko pois !!

  VastaaPoista
 4. Nämä tapahtumat ovat metityttäneet etenkin tänään, tuon Turun iskun jälkeen. Onhan se aivan ynmärtämätöntä ja käsittämätöntä, ei mahdu ihmismieleen edes osittain tuollainen julmuus. Sopii toivoa, että asioille saadaan loppu mahdollisimman pian, eikä vastaavaa tapahtuisi enää. Blogisi vaikuttaa mukavalta, taidan liittyä lukijajoukkoon! :) On tosi kiva, kun valokuvausblogissa kuville on tekstiä pitämässä seuraa!

  kertoilua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva, että olet löytänyt blogiini ja mukava kuulla myös vähän kommentteja blogista, tervetuloa mukaan!!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos