Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kesän lopettajaiset Robbie Williamsin seurassa

Istuin torstaina junassa kohti Tamperetta ja niin näytti istuvan pari muutakin...osasto missä istuin oli nimttäin täynnä, vaikka olikin arkipäivä ja useimmilla työt ovat jo alkaneet?! Aamu alkoi upeassa auringonpaisteessa, mutta ei mennyt kuin hetki, niin taivas oli paksussa pilvessä, mitäää??...piti olla aurinkoista ja melkein kesäpäivä!!?? Mutta kuten tänä kesänä on havaittu, sää voi yhden päivän aikana olla ihan mitä tahansa, joten olin optimisti ja luotin illaksi kehkeytyvään loistavaan konsertti-illan keliin:)Ja sitähän se sitten onneksemme olikin:)Näissä vaihtelevissa säätiloissa on sekin reissaajaa hankaloittava tekijä, että on lähes mahdotonta päättää millä varustuksella matkaan tulisi lähteä. Itse olen surkea pakkaaja niiltä osin, että minulle kertyy aina aivan käsittämätön määrä tavaraa ja kun reissaa julkisilla, ilman oman auton tavaratilan suomia tiloja on ongelma lähestulkoon käsinkosketeltava, huoh!! Mietin aina pakattavat vaatteet säätiedotusten mukaisesti, mutta kun niihin tiedotuksiinkaan ei ole luottamista!On siis varauduttava likipitäen kaikkiin mahdollisiin säätiloihin.Tälläkertaa olin pakannut kaiken reppuun, joka ei ollut ihan kevyt, eikä ihan pienikään, no ei auttanu, niillä oli mentävä. Lisäksi ostoksia tuli tehtyä Tampereellakin ja matkatavaroiden määrä senkuin vain kasvoi! Oli siis ostettava uusi laukkukin, jotta selviydyin kotiin roippeineni!!!


Robbie Williamsin keikka täytti odotuksemme ja oli aikas moisen huikea spektaakkeli, kyllä vain hän viihdytti Ratinan yleisöään, nauratti välispiikeillään ja tarjosi hyvän kattauksen musiikkiaan, mikäs siellä oli nautiskellessa ja jammaillessa elokuun pimenevässä illassa, tykkäsimme kyllä!! Konsertti hyvässä seurassa on kokonaisvaltainen elämys, mistä jää hieno muisto ikäänkuin kesän lopettajaiset ystävien kesken. Tästä on hyvä ponnistaa kohti alkavaa syksyä.


Jotta viikonloppu ei olisi jäänyt ilman ystävien kanssa sovittua käyntiä jossakin kohteessa, niin valikoimme tallipihan kohteeksemme.
Tallipiha on entinen ratsuhevosten ja vaunujen toimipaikaksi rakennettu puutalomiljöö, joka sijaitsee entisellä Finlaysonin tehdasalueella Tampereella. Nykyisin se toimii ympärivuotisena tapahtumapaikkana ja retkikohteena. Ja voi miten kiva paikka se olikaan...Hurmaavia pikku putiikkeja ja suklaapuoti, josta oli pakko käydä ostamassa käsintehtyjä ihanuuksia:) Ihailimme myös Finlaysonin kaunista palatsiaa, Näsinkallion puistoa, Särkänniemen huvipuistoa,  sekä Näsijärvelle avautuvia näköaloja. Päätimme, että Tallipihalla olisi kiva käydä uudemman kerran vaikkapa joulun tienoilla, jolloin tunnelmasta tuskin olisi puutetta.

Tällaisia herkkuja löytyi suklaapuodista tuliaisiksiTallipihalla oli ihania pikkuputiikkeja, jotka kätkivät sisäänsä kaikkea ihanaa...Finlaysonin  jugendtyylinen palatsi seisoi  komeana Näsinkallion puistossaNäsinkallion suihkulähteen sivuilla komeilevat Emil Wikströmin veistokset; Toisessa iäkäs äiti opettaa tytärtään kutomaan sukkaa


Ja tässä toisessa Kalevalasta tuttu pohjan neito kehrää kultalankaa


Tämä vanha valokuva oli ikuistettu sähkökaappiin, kuvassa Näsinkallion suihkukaivo, kuva ilmeisesti vuodelta 1913.


 Tänne emme tällä kertaa ehtineet, mutta olisi ehdottomasti kiva vierailukohde
Höyrylaiva Kuru upposi Tampereen edustalla Näsijärvellä 7. syyskuuta 1929. HL Kurun uppoaminen on Suomen pahin sisävesillä tapahtunut vesiliikenneonnettomuus.


Höyrylaiva Kurun haaksirikon muistomerkki
                                            Puistossa oli hauskoja "kehoitustauluja"


Särkänniemestä iloiset kiljahdukset kantautuivat veden yli puistolle asti...


Mukavaa viikonalkua!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos