Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Terveisiä lomareissuilta

Niin vain hurahti puolitoista viikkoa lomareissulla tällä naisella:) Matka alkoi 12.7 ja ensimmäinen kohteemme oli Porvoo minne ystäväpariskunnan matkailuauton nokka suunnattiin, kaupunkia aloimme tarkastella rannan tuntumasta, auto parkkiin ja jalkautuminen kaupungin vanhoille kaduille...Tuomiokirkkoon katse kiinnittyy heti kaupunkiin saavuttaessa vanhassa Porvoossa, ja olihan sisälläkin pistäydyttävä. 300-vuotta vanhat ranta-aitat, olivat ihastuttavia, kuten Fredrika höyrylaivakin, joka istui rantamaisemaan täydellisesti. Porvoon paahtimon idyllinen kahvila ja maukas kahvi oli tietysti myös käytävä testaamassa ja hyväksi toteamassa. Toinen toistaan ihanammat sisustus-ja muut putiikit täytyi myös kokea ja ihastella, sekä Suomen vanhin raatihuone, missä nykyisin toimii Porvoon museo.Vanhan kaupungin kahvilat, puutalot ja putiikit saavat viihtymään kauniissa kaupungissa.
Vanhakaupunki on täynnä toinen toistaan ihastuttavampia yksityiskohtiaPorvoosta on lähes mahdotonta jatkaa matkaansa poikkeamatta Brunbergin myymälässä ja sinnehän meidänkin askeleemme lopulta johtivat!

Porvoosta matkamme jatkui kohti Kotkaa, meripäivät, tall ship race, sekä Sapokan- ja Katariinan meripuistot olivat ne asiat/kohteet jotka halusimme kokea...ja kiinnostihan meitä toki myös legendaarinen ravintola Kairo. Kuva kertoo usein enemmän kuin tuhat sanaa, Olkaa hyvät, tässä tunnelmapaloja kuvien muodossa Kotkasta: 

Tall ship racen osallistujista yksi oli lähtenyt purjehdukselle Omanista asti
Halutessaan saattoi istahtaa hennatatuoitavaksikinSapokan vesipuistoPuisto olisi varmasti kokemus myös illalla, kun hämärä on jo laskeutunut, sillä alue oli valaistu. Puistoon oli "ripoteltu" myös sinne tänne taidetta ja alueella oli kauniita istutuksia.

Legendaarinen merimieskapakka Kairo


Katariinan meripuistossa on Itäisen Suomenlahden majakoita pienoismalleina


Kotkan vanha öljysatama on kunnostettu suureksi ulkoilu-ja vapaa-ajan vietto alueeksi, missä voi viettää vaikkapa kesäistä päivää piknik korin kera.

3.s luokkalaisten tekemät koristellut heinäseipäät oli lahjoitettu koululaisten toimesta Kotkan kaupungille Suomi 100 - juhlavuoden hengessä.


Pysähdyimme myös Loviisassa ja päädyimme Strömforsin ruukkialueelle, jota päädyimme tutkimaan.Museossa voi nähdä millainen ruukki oli ennen ja mitä välineitä käytettiin, kun valmistettiin rautaesineitä kuten nauloja ja työkaluja. Ruukin alueelta löytyy majoitustiloja, ravintoloita, kahviloita erilaisia ostosmahdollisuuksia, kuten artesaanien taidonnäytteitä.

Kuten huomaatte kuvamateriaalia kertyi lomareissusta runsaasti, on tosi vaikeata valita postaukseen kuvat, kun olisi niin paljon kuvia:) huomenna jatkan ja kerron minne sitten suuntasin, mukavaa alkanutta viikkoa!!

2 kommenttia:

  1. Jännä juttu, me ollaan toissa tai sitä ed. kesänä tehty tuo juuri sama reissu! Suomessakin on todella nättejä paikkoja!!

    VastaaPoista
  2. Hauska sattuma:) totta, Suomesta löytyy upeita vierailemisen arvoisia kohteita, useinvaan käy niin, että jopa ne lähimmät jäävät käymättä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos