Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 10. heinäkuuta 2017

Perhosia ja hyönteisiä etsiskelemässä


Tänään sai herätä upeaan kesäaamuun, aurinko, valo ja se lämpö...aamukahvit ulkona, hiljaisuus, jonka rikkoi vain pääskyjen suhahtelut sinitaivaalla, mitä sitä lomalainen juuri muuta voi päivänsä alkuun enempää toivoa? Istuin pitkän tovin kaikessa rauhassa ulkona, tälle päivälle ei ole mitään suunnitelmiakaan, voi ihan vaan olla. Eilen sain pestyä mattoja, jotka kuivuivat päivän aikana, illalla tuotuani puhtaat vienosti mäntysuovalta tuoksuvat matot sisään, oli fiilis melkoisen hyvä:)Tänään saattaa olla hyvä sää kuvata niityllä perhosia ja hyönteisiä, taidanpa käydä pienellä kuvaus kävelyllä, nuo ylläolevat kuvat ovat viikonlopun Isosaaren retkellä ottamiani. Tuo vihreä hyönteinen on muuten todennäköisimmin kultakuoriainen, aika upea, eikös vaan?


Tupasvilla 


Sain ystäväpariskunnalta kivan puhelun, lähdemme matkailuautolla sovitusti pikkureissuun...ainakin ihanaan Porvooseen!! He saattelevat minut sitten myös seuraavaan lomapaikkaani, tämän viikon puolivälistä olenkin sitten reissussa ja voi olla, että tulee muutamien päivien postaustaukojakin, mutta kun seuraavan kerran sitten olen nettiyhteyksien päässä kuulette reissukuulumisiani.
Perhos-ja hyönteiskuvaus sessioni saalis jäi todella heikoksi, perhosia ei näkynyt, ei liioin edes hyönteisiä?!? Onneksi sentään ampiasia, mehiläisiä ja kimalaisia näytti olevan liikkeellä. Jotta edes jonkinlainen hunajasato olisi saavutettavissa, koska kotimaisen hunajan pelätään jopa loppuvan kauppojen hyllyiltä useamman heikon satokauden vuoksi.

Jäin miettimään syitä sille ettei perhosia näy, mielestäni niitä on näkynyt todella vähän. Tietääko teistä joku, missä syy niiden vähyyteen?

Ihania kesäpäiviä!!

4 kommenttia:

  1. Mattoja pitäisi vielä päästä pesemään. Nyt olisi sopivat lämpötilatkin niiden kuivattelua ajatellen, mutta elämä muuten niin hektistä, että ei kai onnistu ihan vielä.

    VastaaPoista
  2. Kylmä, sateinen kesä. Ei oikein ole ötököitä. Lisäksi taitaa olla jo kolmas peräkkäin. Meillä alkoi tällä viikolla näkyä perhosia, mutta nyt sateet taas alkavat.

    VastaaPoista
  3. Täälläkin satelee nyt vähän, ja aivan varmasti kylmä sää on vaikuttanut niin perhosten kuin hyönteistenkin esiintymiseen tänä kesänä, jos säät paranevat, niin saa varmaan taas ihastella molempia.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos