Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Loviisan avoimet puutarhat päivä

Eilen lähdettiin kesäretkelle Loviisaan, tutustumaan avoimet puutarhat päivien antiin. Useamman pilvisen päivän jälkeen, harmaa pilvimassa alkoi rakoilla ja väistyä pois...alkoi näkyä sinistä taivasta...jo matkalla Loviisaan taivas kirkastui, täydellinen päivä siis kierrellä kauniissa puutarhoissa.


Loistava sää siivitti avoimet puutarhat päivämme vierailua, Loviisan viehättävä vanhakaupunki puutaloineen tarjosi silmänruokaa ja erilaiset puutarhat kahviloineen puitteet viettää ihanaa kesäpäivää. Kiertelimme kaupunkia ja kauniita puutarhoja, pysädyimme kahvittelemaan kaikessa rauhassa aurinkoisen puutarhan siimekseen,  ja söin aivan ihanan vadelmamuffinsin:)
Jokainen puutarha missä vierailimme oli omanlaisensa vuosien työn tulos,  myös lajikirjo oli huikea ja juuri nyt kukassa oli useissa puutarhoissa, ruusuja,  eri värisiä iriksiä, pioneja ja lukematon määrä muita kukkia joita en edes tunnistanut. Jokainen tietää kuinka paljon aikaa ja vaivaa kaunis ja runsas puutarha vaatii, mutta antaa myös uurastajalle palkinnon:) Hienoa, että ihmiset avaavat pihansa ja puutarhansa muidenkin ihasteltaviksi.


Itse tykkään kovasti perinteisistä puutarhoista, jotka ovat reheviä, joissa on paljon eri aikaan kukkivia perennoja, komeita ja värikkäitä isoja kasveja, vähän rustiikkia somistetta siellä täällä, ruukkuja ja paikkoja joihin istahtaa vain katselemaan ja nauttimaan, tuoksuttelemaan ja aistimaan puutarhan kauneutta ja sen huumaavia tuoksuja; jasmiinista ja ruusuista.

Välillä tuli kurkittua myös niihin pihoihin aitojen raosta tai porttien lomasta, jotka eivät olleet virallisesti osallistuneet avoimet puutarha päivään :) Loviisa vaikutti söpön uneliaalta pikku kaupungilta heinäkuisena sunnuntaina. Loviisan satamassa oli kuitenkin ihmisiä lounastamassa, sekä nauttimassa ihanasta päivästä meren äärellä.Näin hieno hyönteishotelli löytyi yhdestä puutarhasta


Lehmiä ei juuri enää laitumilla näe, mutta tämä mansikki löytyi Loviisasta


Erään viehättävän  puutarhan  kahvila shopin uumenista löytyi myös kivoja somisteita vaikkapa puutarhaa koristamaan...


Mikäli oikein ymmärsin,  niin tällainen avoimet puutarhat tapahtuma on seuraavan kerran elokuulla, netistä löytyy tarkat ajankohdat ja kohdetiedot, jos vaikka innostuisit itsekin käväisemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos