Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 6. heinäkuuta 2017

Lomalla on aikaa

Lomalla on aikaa vaikka mihin...aamut ovat verkkaisia, kello ei herättänyt ja voi kaikessa rauhassa juoda aamukahvit ja lukea lehdet. Voi tehdä tai olla tekemättä, voi valita. On aikaa pysähtyä, miettiä, tuumailla ja punnita vaihtoehtoja.On aikaa ihan vain itselle ja omille ajatuksilleen. Sanalla sanoen; olo on kevyt,  kuin pumpulissa leijuisi.


Kuten kaikki tiedämme, lomaa odotetaan ja ainahan sille on myös yleensä mietittynä joitakin suunnitelmia, mitä haluaisi tehdä tai kokea. Lomia on eri ihmisillä eri pituisia, jollakulla päivä, pari, viikko tai viikkoja tai jopa koko kesä. Tiedän olevani siinä mielessä onnekas, että saan ja voin pitää lomani yhteen putkeen ja 5 viikkoa toki tuntuu pitkältä, mutta joka myös hupenee yllättävänkin nopeasti. Lomiin saattaa kasaantua myös ylisuuria, jopa utopistisia odotuksia ja se isoin ja merkittävin asia lienee, se sää. Onko loma auttamattomasti pilalla, jos lämpötila on nippa nappa viidentoista asteen kieppeillä, villatakki se loman pääasiallinen asuste ja sateenvarjo aina ulos lähtiessä se kaveri??


Mikä sitten on onnistuneen loman tae? Onko se täyteen buukattu kalenteri lomatekemisineen, pitääkö lomalla kokoajan olla tekemistä? Kun kerrankin olisi sitä aikaa, jonka puutetta me arjessa niin kovin  usein  kaipaamme. Joku/jotkut ottavat lomasta kaiken irti,  joku saattaisi vähän arvostellen tuumata, että olemalla itsekäs. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että vuosien varrella lomia vietetään hieman eri tavoin. Jos perheessä on pieniä lapsia kuuluu lomiin usein joku lapsille suunnattu kohde, kun taas kahden aikuisen perhe tai sinkku viettää lomaansa aivan toisin.


Matkustelusta on tullut liki kaikkien ulottuvilla oleva huvi ja loma-aikoina se on meistä useimmille, se tapa päästä irti arjesta. Toiset matkustelevat kotimaassa,  toiset mielivät ulkomaille ja taas vanha ystävämme sää määrittelee useimmiten kohteen. Faktahan on, että jos alku kesän säät ovat koleat, lomakuukausien etelänmatkat myyvät hyvin,  jos taas on helteitä,  ei tunkua etelään ole ihan samalla volyymillä.


Lomalla on myös aikaa pysähtyä miettimään kaikessa rauhassa maailmanmenoa ja ihan sitä omaansakkin. Jos työ on viimeaikoina tai pidenpään ollut uuvuttavaa, eikä palkitsevaa tai mukavaa, saattaa lomalla olla aikaa miettiä muutosta-päätöstä sen suhteen. Valitettavasti lomilla myös riidellään helposti ja pohditaan parisuhteita syvemmin ja analyyttisemmin,  kun on sitä aikaa pysähtyä, ihminen miettii ajan kanssa mitä oikein elämältään haluaa. Loma voi selkiyttää ajatuksia olipa sitten kysymys muutoksista tai päätöksien tekemisistä.Tänään minulla on loma ja sitä aikaa... molempia, säätilasta riippumatta-tästä tulee hyvä päivä, toivottavasti sinullekin♡2 kommenttia:

  1. Minulla on vapaapäivä. Pikkukakkosemme täyttää 17-vuotta ja suku tulossa syömään. Minusta paras kesäpäivä on sellainen, jolloin saa aamulla nukkua ja päivässä on tarpeeksi vapaata, mutta myös joku juttu. Muutoin päivä vain helposti sujahtaa ohi ja jättää tunteen, että ei tapahtunut mitään. Toki sellaisiakin päiviä joskus tarvitaan.

    VastaaPoista
  2. Onnea pikkukakkosellenne ja mukavaa sukulounasta! Minustakin puuhastelu ja tekemättömyys hyvässä balanssissa keskenään luovat kivoja loma-ja kesäpäiviä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos