Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 11. heinäkuuta 2017

Liikunnasta boostia päivään

Kuten me kaikki tiedämme on liikunnalla lukemattomia terveyshyötyjä. Useimmat meistä varmasti harrastavatkin ainakin jotakin liikuntaan liityvää,; lenkkeilevät, kävelevät, käyvät salilla, jumpassa tai tekevät jotakin oman hyvinvointiinsa ja terveytensä eteen. Lajeja on tämä päivänä käsittämätön määrä, jokaiselle varmasti löytyy niiden joukosta joku mieluisa. Miten sitten aloittaa liikuntaharrastus? Usein käy varmasti niin, että ensimmäiset kerrat lähdetään ystävän mukana tutustumaan johonkin liikuntamuotoon, tai jo lapsuudessa omaksuttu liikunnallinen elämäntapa jatkuu aikuisiälläkin.Terveelliset elämäntavat auttavat jaksamaan arjen pyörityksessä ja niillä voi myös edesauttaa hyvinvointiaan ikääntyessä.Aina ei kuitenkaan motivaatiota liikuntaankaan löydy...väsyttää, ei huvita, olo on nääntynyt ja väsynyt raskaan työ- ja tai koulupäivän jälkeen. Mutta jos siltikin saa lähdettyä liikunta-aktiviteettiinsa on olo suorituksen jälkeen kaikesta huolimatta rentoutunut ja levollinen. Kukin määrittelee itse oman liikkumistarpeensa olkoon se sitten kerran, pari viikossa, päivittäin tai satunnaisesti,  mikä tahansa on parempi kun ei mitään. Keho ja mieli tottuu yllättävänkin nopeasti liikkumiseen ja toisaalta myös sen puutteeseen. Jokainen tietää, että aina treeni ei kulje ja välillä motivaatio on kateissa,  olitpa sitten yksin tai ryhmässä liikkuja ja oli liikuntaharrastuksesi mikä tahansa, tavoitteellista tai omaksi iloksi harrastamista.


Hyvä mieli, jaksaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat tänä päivänä avainsanoja ja liikunnan osuus niiden saavuttamiseksi kiistaton. Erilaisista mielen ja kehon hyvinvointiin liittyvistä palveluista on nopeasti kehittynyt valtaisa bisnes. Liikunnallisten vaatteiden ja kenkien käyttö on yleistynyt vapaa -ajan puketumiseen, mukavat ja laadukkaat materiaalit, kiva ulkonäkö ja trendikkyys saavat meistä useimmat ostamaan vapaa-ajan vaatteita ja kenkiä urheiluliikkeistä.


Harrastatko sinä jotakin liikuntaan liittyvää ja jos harrastat, niin mitä ja kuinka usein?2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koira on hyvä buusteri;)pyörän ostoa vanhan tilalle minäkin mietin keväällä, mutta ostamatta jäi toistaiseksi.

      Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos