Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kuka on vastuussa onnestasi?

Oletko joskus ollut tilanteessa jossa mietit onnellisuutta? Meillähän on sanonta; se kel onni, se onnen kätkeköön,  miksi ihmeessä niin pitäisi tehdä?? Olen sitä mieltä, että onni voi koostua monista eri osa-alueista ja omalla asenteella on tässä kaikkein suurin merkitys. Älä siis odota, että joku muu pitää yllä onnellisuuttasi, kyllä jokaisen onnellisuus lähtee loppupeleissä ihan omasta itsestäsi. Näin kesällä kun vietetään paljon häitä,  on hääpareilla varmasti paljon odotuksia, haaveita ja toiveita avioliiton suhteen ja siitä onnellisuudesta.
Se mitä meidän jokaisen onnellisuuteen tarvitaan, onkin sitten hyvin henkilökohtaista ja yksilöllistä, yhdelle riittää, että tuntuu hyvältä, joku toinen kaipaa lisäksi paljon muuta, mitä se onnellisuus sitten oikeastaan on? Meitä Suomalaisiahan on jollakin mittarilla kuvattu hyvinkin onnellisiksi, on suorastaan lottovoitto syntyä Suomeen. Miksi joku kuvittelee onnensa riippuvan muista? Miksi joku toinen olisi vastuussa sinun onnellisuudestasi?


Mikä meidät sitten tekee onnellisiksi? Usein ajatellaan, että rakkaus, terveys ja raha ovat avaimet onneen, onko näin? Useimmat varmasti tuntevat olonsa onnellisiksi, kun nuo osa-alueet elämässä ovat kunnossa, mutta entä he, joilla näin ei ole, ovatko he sitten automaattisesti onnettomia? Kesä, ja varsinkin loma luo monille myös paineita,  ai miksi? No siksi, että kesällä ja varsinkin lomalla kaiken pitäisi onnistua aivan nappiin, eikös se ole vähän niinkuin oletusarvo? Jos on viileää, sateista, vähän lomabudjettia, hurjia odotuksia, jotka eivät sitten syystä tai toisesta toteudukkaan, niin ollaanko jo kaukana onnellisuudesta?


Toisille vähemmän on jo enemmän ja jollekulle toiselle edes riittävästi ei ole tarpeeksi. Kun on saavuttanut jotakin, havittelee helposti vielä enemmän-lisää. Mikä saa sinut onnelliseksi, entäpä onnettomaksi? Uhraapas tänä kesänä pieni hetki ihan vain itsellesi ja pohdi tätä. Istahda laiturille ja katsele järvelle tai merelle tai  kävele lempipaikallesi ja suo hetki onnellisuutesi miettimiselle, mistä juuri sinä olet onnellinen tai jos et ole, niin miksi et ole ja mitä voisit tehdä asialle, että asia muuttuisi.


Murehtimalla, pelkäämällä tai liiallisilla odotuksilla, jotka eivät sitten olekkaan toteutuneet on pilattu tässä maailmassa monen monta ihan hyvää päivää, viikkoa, kuukautta tai jopa vuotta, päästä ihmeessä irti jos vähääkään koet, että juuri näinhän minäkin olen tehnyt. Kun päästää irti ikävistä asioista, alkaa muutos...alkaa nähdä asioita toisin ja oma asenne, jopa ajattelu muuttuu pikkuhiljaa positiivisemmaksi, ja alkaa näkemään muitakin värejä, kuin vain mustaa ja harmaata ja lopulta ehkä näkeekin jo ihan spektrin kaikki sävyt, kokeilehan, ihan varmasti se kannattaa!!

Onnellista päivää♡♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos