Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 1. heinäkuuta 2017

Eksoottisia ravintola elämyksiä; makuja maailmalta

Myrsky; tuuli ja harmaus hallitsivat koko eilistä päivää. Tuuli oli todella voimakas. Mutta minulla oli jo heti heräämisestä alkaen ihan loistava fiilis, sillä minulla oli eilen viimeinen työaamu ennen lomaa ja nyt se vihdoinkin alkoi; odotettu kesäloma. Mitä sitä muuta voi tuntea, kuin puhdasta iloa ja intoa. Työpäivän jälkeen oli sovittuna työkaverin  kanssa tutustuminen uuteen ravintolaan.Tarjolla olisi Pohjois-Afrikan ja lähi-idän keittiöiden makuja.


Päätimme syödä pitkän kaavan mukaan; alkupaloiksi valikoituivat pastitsit; filotaikinan sisällä oli vuohenjuustoa ja pinaattia, lisukkeina tsatsikia, hummusta sekä eritavoin maustettuja tahnoja, pääruuaksi valikoitui kanatahine, jonka kanssa oli mausteinen kastike, missä maistuivat ainakin sahrami, sekä kaneli. Lisukkeina oli kukkakaaliriisiä, salaattia ja sahramilla maustettua leipää. Jälkkärinä pistaasipähkinä baklavaa, marjojen ja hedelmien kera, itse otin juomaksi vielä minttuteetä.


Ravintola on avattu vasta pari viikkoa sitten, mutta vilskettä oli heti iltapäivästä. Uudet paikat kiinostavat ihmisiä aina ja pöytävaraus perjantain alkuiltaankin voisi olla ihan viisas päätös, jos mielii päästä sisään.


Ravintolan sisustus, musiikki ja tarjoilijoiden asut mietityttivät. ?.olisiko niiden pitäneet sopia teemaan, olla yhtä paikan konseptin kanssa? Astiastot olivat kuitenkin tyylin mukaiset.


Ravintolan terassi olisi varmasti ollut myös täynnä, mikäli säätila olisi ollut kesäisen lämmin,  mutta tänään vain muutama asiakas uskaltautui kokeilemaan terassin riippumattoja:) Sisällä soi musiikki, joka ei häirinnyt keskustelua, mutta olisi voinut olla ehkä jopa vähän hiljaisemmalla. Wc:n aulatiloissa musiikki soi mielestämme jopa liian lujaa, Wc:itä ei oltu myöskään mitenkään merkitty. Henkilökunta oli mielyttävää, joskin hieman paikoitellen oli havaittavissa pientä alkukankeutta. Ruokalistan luettavuudesta annoimme palautetta, nimittäin jäi hieman epäselväksi, mitä kuului ns.jaettavaan annokseen, ja myös hinnoittelu juuri tämän annoksen kohdalla oli sekava, myös viinien esittely hintatietoineen hieman "ontui".Hintatasoon nähden parannettavaakin löytyi, mm. Olisin odottanut minttuteen olevan kunnolla kuumaa ja haudutettua, enkä saavani lasiini mintunoksaa, teen olisi myös tarjoilija mielestäni voinut tarjoilla asiakkaalle kannusta. Epäkohdista antamaamme palautteeseen suhtauduttiin nuoren tarjoilijatytön toimesta
; kutsumalla esimies paikalle, joka hänkään ei ollut ensin täysin  ymmärtävinään kritiikkiämme; menun sekavasta hinnoittelusta, mutta myöntyi lopulta ja lupasi viedä asian eteenpäin, sekä tarjosi hyvitykseksi pienet lasit viiniä, joka ei kuitenkaan mielestämme korjannut hintavien la carte annoksiemme puutteita tai sekavahkoa hinnoittelua.Tänä päivänä ravintola alalla kilpailu on äärimmäisen kovaa. Asiakkaat ovat myös laatu -ja hintatietoisia ja odottavat saavansa rahoilleen vastinetta. Siksi yksityiskohtien, palvelun, tilojen ja hlökunnan tulisi olla täysin valmiita, kun uusi ravintola avaa ovensa ja toivottaa asiakkaat tervetulleiksi.


Taas kokemusta rikkaampina ja vatsat pulleina poistuimme tuuliseen iltaan. Kävellessämme bussipysäkille keskustelimme vielä äskeisestä ravintola kokemuksestamme. Ruuassa ei ollut moitteen sijaa, se vastasi odotuksiamme ja maut, esillelaitto, sekä annosten saaminen ruuhkaisesta ajankohdasta huolimatta toimi hyvin. Suosittelisinko paikkaa ystäville-kyllä, kannattaa ehdottomasti pistäytyä, mikäli on ennakkoluuloton, sekä avoin uusille makuelämyksille, mutta tutki menu ja lue sitä huolella, jotta et ylläty saadessasi laskun:)


1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos