Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Nettiostoksilla

Tänä päivänä iso osa matkoista varataan persoonattomilta nettisivustoilta ihan itse, takana ovat ne ajat kun astuttiin matkatoimiston ovesta sisään ja virkailijan puheille matkaostoksille! Toki niin voi edelleenkin tehdä tai soittaa matkatoimistoon ja jutella ihan oikean asiakaspalvelijan kanssa. Vaikka olisi suhteellisen kokenutkin pallontallaaja saattaa sitä kuitenkin tulla jotakin kysyttävääkin matkasta tai ihan käytännön matkanjärjestelyistä tai itse kohteesta, silloin mieluusti asioisi kokeneen kohteen tuntevan matkatoimisto virkalijan kanssa.


Riippuu varmasti myös millaisesta matkasta on kysymys,  että mistä matkansa hankkii...Ruotsin ja Tallinnan laivareissut voi helposti ja nopeasti hankkia netistä, samoin juna-ja bussiliput, mutta jos halajaa kaukomatkaa tai reppureissua tai tarvitsee hankkia viisumeita, Esta tai miettii mitä rokotuksia kaukomaille tarvitsee mieluusti näissäkin tilanteissa ehkä kuitenkin keskustelisi ja kyselisi ihan ihmiseltä, eikä kylmiltään vain lähtisi "soitellen sotaan".


Nettiostoksien yhteydessä puhutaan usein myös kuluttajasuojasta...varsinkin jos toimija ei ole mikään tunnettu, uskaltaako ostoksensa tai matkansa maksaa kortilla ja luottaa siihen, että myös saa sitä mitä tilaa? Entä jos tuleekin mutkia matkaan ja pitäisi tehdä alkuperäisiin ostoksiinsa muutoksia, miten se onnistuu  vai onnistuuko? Minne ottaa yhteyttä jos varauksen, vahvistuksen tai tuotteen toimituksessa ilmenee ongelmia?


Netin syövereistä löytyy erilaisia ostos sivustoja pilvin pimein, kilpailu on kovaa ja vertailu kannattaa, majoitus ja lentovarauksissa voi säästää pitkän pennin, jos jaksaa nähdä varausten teko vaiheessa hieman vaivaa.


Turvallisia nettiostoksia!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos