Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Mietteitä juhlaperinteistä ja kesälomista

Yöllisen rankkasadekuuron jälkeen aamu valkeni kauniina kesäaamuna, hieno alku päivälle! Niille jotka ovat viettäneen paastokuukauden on tämä päivä juhlapäivä. Maailmassa on valtava määrä erilaisia juhlapäiviä viettäviä ihmisiä, useimmilla pyhäpäivillä on uskonnollinen tausta. Perheet ja sukulaiset kokoontuvat yhteen syödään hyvin ja ostetaan kenties lahjoja, juhlan luonteesta riippuen päivän tai päivien ohjelmaan kuuluu erilaisia perinteitä,  aivan kuten meilläkin juhlapyhiemme yhteyteen. Usein kuulee sanottavan, että musiikki ja tanssi ovat universaaleja, meitä kaikkia tällä pallolla yhdistäviä tekijöitä, kaikissa kulttuureissa niitä on. Meillä kaikilla on omia kulttuurisidonnaisia tapoja, tottumuksia ja perinteitä, tallasimmepa tätä palloa sitten missäpäin maailmaa tahansa.
Kohta monille koittaa myös odotettu loma, ja yhtä moni varmaan pohtii miten ja missä sitä aikoo viettää...niin minäkin. Tulee miettineeksi myös mitä lomaltaan oikeastaan odottaa ja miten sitä haluaisi viettää. Eri ihmisten odotukset loman suhteen  voivat olla kovinkin erilaisia, joskus voi olla haasteellista yhdistää kaikkien lomatoiveet yhdeksi kaikkia tyydyttäväksi kokonaisuudeksi. Aina ei myöskään ole mahdollista toteuttaa niitä lomaunelmia, jokainen matkustellut tietää, että lomamatka tietää auttamattomasti myös kuluja.Jos matkustaa yksin, kaksin tai perheenä, sekä riippuen myös lomalaisten ikähaitarista lomabudjetit ovat erilaisia. Reppureissaajat, seuramatkalaiset, karavaanarit, telttailijat ja omatoimimatkailijat matkustavat myös kukin erilaisin odotuksin, toivein ja budjetein. Kohteen valintakin vaikuttaa kustannuksiin samoin tietysti matkan kesto. Lento- ja laivayhtiöiden välillä on kova kilpailu asiakkaista, senpä takia on kanta-asiakkuuksia, bonuskortteja ja ties mitä etukortteja, joilla asiakkaita houkutellaan. Voikin todeta, että aikaisin lomansa varaavat ja samaa matkanjärjestäjää tai yhtiötä käyttävät,  voivat saada ihan merkittäviä etuja viime tingassa varauksensa tekeviin nähden.


Aurinkoista sunnuntaita, vaikka niitä lomasuunnitelmia tehden.

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos