Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Juhannus perinteitä ja muisteluita

Säätila alkaa olla taas sellainen, miten sen nyt kauniisti sanoisi? Juhannusmainen, tuulinen, täällä pääkaupunkiseudulla nyt myös kuurosateinen...huomenna hyppään junaan ja kiidän kiskoilla kohti maaseudun rauhaa:) jos tuuri käy näen kokon, auringon ja löydän sen jotenkin vähän piilossa olevan kesänkin ehkä?? Talviturkista en luovu, se on varma, se!Näillä leveysasteilla harvoin on edes järvivesi niin lämmintä, että uskaltautuisin uimaan!! Korkeintaan heinäkuun helteillä.


Juhannussalko kuuluu Ruotsin, Ahvenanmaan ja Suomen ruotsinkielisten rannikkoseutujen juhannusperinteisiin. Koristesalon pitkään, lipputankoa muistuttavaan varteen asetetaan poikkipuita, jotka koristellaan kukkasin ja lehväköynnöksin. Usein kylät kilpailevat siitä, missä on kauneimmin koristeltu salko. Riippuu paljolti siitä missäpäin  juhannustaan viettää,  että millaisia perinteitä sen viettoon kuuluu. Meillä oli tapana laittaa mökin ulko-oven molemmin puolin juhannuskoivut, saunaan ja pukuhuoneeseen tuoreita koivunoksia. Kerättiin isot kimput luonnonkukkia mökille maljakoihin, kokon katselu juhannusillalla/ yönä. Juhannuspäivään kuuluivat juhannustanssit läheisellä tanssilavalla,  kun ikä antoi myöden:) Taidettiin niitä kukkiakin joskus 7 laittaa tyynyn alle. Syötiin hyvin ja saunottiin.Iki-ihanat juhannusruusut kuuluvat ehdottomasti juhannukseen, niiden tuoksu tuo heti mieleen mittumaarin ja suloisen suven!Hyvää keski-kesän juhlan odotusta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos