Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 24. kesäkuuta 2017

Juhannuksen jälkeen

Jussit on taas tällä erää juhlittu ja lomakaan ei vielä ole alkanut...tänä vuonna juhannusta tuli vietettyä maaseudulla ja perinteisesti. Itse pääsin nauttimaan aatto illasta lipun nostoineen, yhteislauluin, runon lausuntoineen, arpajaisineen muurinpohjalettuineen, rannassa nautittuine pullakahveineen ja kokkoineen:) eipä se juhannus juuri perinteisemmin voi mennä. Tästä kaikesta pääsin osalliseksi äitini kanssa, jonka vein kyseiseen juhlan viettoon, sääkin suosi meitä ja monia muita juhannusjuhliin osallistuneita, eikä vettä satanut, joskaan mikään kesäisen lämmin tuo ilta ei ollut.


 Juhannuksen tunnelman luoja; kokko järven rannassa


Tässä hetki ennen H-hetkeä...

Tärkeän tehtävän äärellä : Kokon sytytys...


Mitenkäs te olette juhannustanne viettäneet? Toivottavasti mukavissa merkeissä. Itse matkustan autottomana julkisia käyttäen ja vaihdellen, joko junalla tai bussilla ja tänään paluumatkan alkuosan junalla ja ratatöistä johtuen loput matkasta bussin kyydissä. Molemmat vaihtoehdot ovat suhteellisen edullisia vaihtoehtoja, varsinkin kun ostaa lippunsa ajoissa.Olin varautunut, ettei juhannuksen juhlista palaajia olisi kovin paljon liikkeellä näin juhannuspäivänä, mutta erehdyin; ihmisiä oli yllättävän paljon liikkeellä paluumatkalla jo tänään.
Katoavaa maalaisromantiikkaa; tonkka ja kannut?


Aika uskomatonta, että viikon päästä ollaan jo heinäkuulla!! Kesäkuu on lipunut vähän kuin varkain kohti viimeistä viikkoaan?!? Kevättä ei oikein edes ehtinyt olla, vaan siirryttiin jostakin "välitilasta" toiseen kummajaiseen, ei oikein kesään, mutta ei kevääseenkään...myöhäinen kevät räntä ja raekuuroineen ja vain vaivoin plusastein ei kevättä lämmön puolesta tuonut, kesäkuussa on ollut vain muutama satunnainen kesäinen päivä. Jospa heinäkuu sitten hellisi elokuun kanssa meitä?


Kesäillan taikaa on havaittavissa, vaikka helteistä ei vielä ole päästy nautiskelemaan
2 kommenttia:

  1. Kiva perinteinen juhannuskokko. Meillä ei päästy juhannuskokosta tänä vuona nauttimaan, kun rannassa vesi oli korkealla eikä ollut oikein muutakaan paikkaan mihin kokon olisi pystyttänyt.

    Juhannuksen jälkeen tulee aina vähän yllätyksenä, kuinka nopeasti tuo heinäkuu tuleekaan. Mutta vielä nopeammin se on ohi!

    http://vaylantyar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hei, kiva kun olet löytänyt blogini:) Kävin vastavuoroisesti katsomassa blogistasi tunnelmalliset ja kauniit suolta ottamasi kuvat.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos