Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Jännitystä ja romantiikkaa kesään, sekä kesäalet ja tuholaistorjuntaa

Kesällä on usein aikaa tehdä ihan mitä huvittaa, ja juuri sellaisia asioita joista aivan erityisesti pitää, mutta joihin ei muulloin jää riittävästi aikaa. Lukeminen on meistä monille mieluisaa ajanvietettä, mutta usein sitä rajoittaa juurikun tuo ajanpuute. Kesälomalla on aikaa, käy siis jo ajoissa ennen lomasi alkua kirjastossa tai kirjakauppojen alennusmyynneissä ja varaudu kokemaan kesällä huikeita tunteita hyvien lukuelämysten parissa. Aikaansa seuraavat ihmiset kenties lataavat kirjoja tableteilleen ja puhelimiinsa, ja ainakin näin välttyvät painavien kirjojen mukana kantamiselta:)


Millainen sitten on hyvää kesälukemista? Viihdyttävä, sellainen, joka herättää tunteita lukijassa. Makuja on monia, yksi haluaa dekkareita, seikkailuja, elämänkertoja, historiaa, romantiikkaa, kevyttä hömppää, kaunokirjallisuutta, best sellereitä ja kuka mitäkin; valinnanvaraa on loputtomasti. Kirjan voi ottaa mukaan lähes minne tahansa, rannalle, matkalle, sadepäivän kaveriksi, unentuojan avuksi...kirja vie mennessään heti ensimmäiseltä sivultaan aina viimeiselle, hyvää kirjaa ei millään malttaisi jättää.


Nyt ne ovat jo täällä, nimittäin kesäalet, vuosi vuodelta yhä aiemmin. Mikäli mielii uudistaa karderooppiaan, tai on mielinyt jo pidenpään hintavaa tuotetta, kannattaa nyt jos koskaan lähteä kaupoille tai uppoutua nettikauppojen syövereihin hetkiseksi.Perinteisestihän kesäalet starttaavat heti juhannuksen jälkeen, mutta tämän vuoden kylmän kevään ja alkukesän takia ne on aloitettu jo! Alehuumassakin kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä.Tuotteet kannattaa tarkistaa huolellisesti, ettei vetoketjut ole rikki tai nappeja puutu, tai ettei edellisen sovittajan jäljiltä tuotteeseen ole tullut meikkivoidetta tai huulipunaa, kuten naistenvaatteissa valitettavan usein on.Kannattaa myös sovittaa... halpa hinta myös usein saa aikaan sen, ettei tule sovittaneeksi ja numeroa liian pieni tai suuri tuote jää helposti käyttämättömäksi kaappiin. Trendivärit myös houkuttavat shoppailijoita, mutta mieti ostotilanteessa sopiiko kyseinen väri muihin vaatteisiisi, voitko yhdistää sitä jo olemassa olevien asujesi kanssa.Kannattaa kiinittää myös huomiota alennusmyynneissäkin laatuun...halvalla ostettu löytö, ei ilahduta, jos se ensimmäisessä pesussa jo nukkaantuu tai saumat alkavat ikävästi kiertää...malttia ja harkintaa myös aleshopailuihin siis!


Myös jokakesäiset vitsaukset ovat rantautuneet ruusupapuihini!?!! Tai itseasiassa nämä ötökät ovat sangen uusi tuttavuus...huomasin heti maahan istuttamisen jälkeen, että ruusupapujen lehtiin ilmestyi reikiä, no oletin heti tietysti, että etanat ovat olleet asialla, mutta tarkemman tarkastelun myötä löysin lehtien alapinnoilta pieniä ötököitä melkoisen runsaasti!!?!Tänä aamuna annoin "kavereille" mäntysuopa kylvyn, saa nähdä mitä ne siitä tuumivat, vai tuumivatko yhtään mitään?? Kuten etanat ja muut puutarhan tuholaiset ovat lähes jokaiselle kukkien ja viljelysten ystäville riesana, ja niistä on myös hankalaa päästä eroon. Itse ajattelin ostaa muutamia samettikukkia istutusten väliin, koska niiden voimakas tuoksu saa useimmat tuholaiset pysymään loitolla, tosin etanoille jopa niiden lehdet maistuvat;) Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos