Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Ajatusten sekamelska

Tiedättehän tunteen, kun ajatuksia pyörii mielessä, mutta jotenkin  on vaikeata saada niitä järjestykseen? Miettii useita asioita samanaikaisesti; pohtii menneitä, olevia ja tulevia. Miettii omia asioitaan, muiden asioita,  yleismaailmallisia ja kaikkea siltä väliltä. Joskus on niin kovin helppoa siirtää ikävämpiä asioita ns.syrjään odottamaan aikaa parempaa, niiden käsittelyyn.Toisinaan taas nostaa kissa reippaasti vaan pöydälle ja puhua ajatukset ulos.


Toisinaan jotkut asiat jäävät vaivaamaan, joillakulla ne eivät anna rauhaa edes nukkuessa,  vaan tulevat uniinkin. Me ihmiset olemme kovin erilaisia ja suhtaudumme asioihin kukin omalla tavallamme. Toiset kohtaavat vaikeudet, pettymyksen ja vastoinkäymiset pystypäin, toiset taas lamaantuvat,  eivätkä kykene toimimaan. Joku puhuu asioistaan kaikille jotka vain haluavat ja jaksavat kuunnella, toinen sulkeutuu kuoreensa, ei puhu, ei pukahda ja pahimmassa tapauksessa jumittuu katkeruuteensa, kokee itsensä kenties väärinymmärretyksi tai jopa epäonnistuneeksi.Jos on monia isoja asioita mietittävänä tai on tehtävä isoja päätöksiä, kannattaakin hieman  miettiä ja "märehtiä" asioita. Liian hätäiset päätökset saattavat myöhemmin kaduttaa tai sitten nopeus osoittautuukin valtiksi,  koskaan ei voi täydellä varmuudella tietää etukäteen.Olipa tapasi  asioiden käsittelyyn ja ajatustesi järjestelyyn millainen tahansa, se on sinun tapasi. Aina puhutaan ihmisten välisestä kommunikaatiosta tai sen puutteesta...miten kummassa se puhuminen sitten voi olla niin vaikeata? Pelätäänkö totuuksia, torjutuksi  tulemista tai ymmärrystä vaille jäämistä? Mököttäminen, puhumattomuus, kommunikaationgelmat vievät energiaa ja turhauttavat. Keksi siis parempia keinoja, opettele puhumaan , ottamaan se kissa pöydälle ja ilmaisemaan tuntojasi ja tunteitasi; aina voi oppia uutta:) koskaanhan ei ole liian myöhäistä.


Mukavaa iltaa!!

2 kommenttia:

 1. Kommenttini tulee myöhässä, mutta eksyin tänne tänään osittain sattumalta. Tämä postaus oli kiva. Sopivasti tekstiä. Oma keinoni on juurikin se ihmisille puhuminen. Välillä kuitenkin tulee olo, että selitän liikaa ja että osaisinpa olla välillä hiljaa. Myös tässä avoimuudessa voi kokea tulleensa ns. torjutuksi, jos vastapuoli osoittaa eleitä, jotka kielivät mielenkiinnonpuutteesta kertomuksiani kohtaan. Mutta loppujen lopuksi, ehkä kultainen keskitie on paras: ei aivan jokaisen pienen askeleen selittämistä kaikille, mutta ei myöskään kuoreen sulkeutumista. Sisäänpäin suuntautuminen on aina varmaan kuitenkin huonompi asia, kuin avoimuus.
  Ihanaa syksyä!

  kertoilua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas mukava, että postaukseni oli sinulle mieluisa.Olen myös sitä mieltä, että puhumattomuus on parempi,kuin kuoreen sulkeutuminen.Hyvää syksyä myös sinulle!!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos