Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 1. toukokuuta 2017

Vapun jälkimainigit

Olipas vappu...aika erilainen mihin olen tottunut, ei mitenkään huonompi tai parempi, ihan vaan erilainen, kuin miten yleensä olen vappuja viettänyt. Vappu on kevään, ylioppilaiden, opiskelijoiden, työläisten, ihan meidän kaikkien kevään juhla. Tänä vappuna en tehnyt oikein mitään, sääkin oli aattona kovin epävakainen ja kyläänkin oli kutsuttu, mutta ei tullut nyt lähdettyä. Itse tekemäni sima ja keittiön lamppuun ripustamani ilmapallot muistuttivat vapusta, muuten olisi ollut tuikitavallinen viikonloppu. Ensi vuonna pitäydyn kyllä ihan siinä perinteisessä vapun vietossani, se tuntuu kuitenkin siltä "oikealta" tavalta ottaa kevät ja sitä seuraava kesä vastaan.


Mitenkäs siellä on vapun vietto sujunut? Tämän aamun fiiliksiini sopii ihan täydellisesti Aikakoneen tutuksi tekemän biisin nimi ; Keltainen toukuu♡ihana auringonpaiste otti herääjän vastaan toukokuun ensimmäiseen aamuun, ihan täydellinen aamu...lähteä meren rantaan kävelylle kameran kanssa.Rannalla tapasin rouvan, joka kertoi käyneensä uimassa jo kuukauden, merestä hän nytkin nousi kuin Afrodite...hrrrr....!! tutut siiankalastajat olivat vappuaamuna myös tutuilla paikoillaan ja veneily-ja telttailukausikin näyttää alkaneen.


Vesille venosen ja kippareiden mieli


 Uskaliaimmat ovat aloittaneet jo telttailun?!


Jopa vähän huvittavaa miten nopeasti sääolosuhteet vaihtuivat myrsytuulisesta räntäsateesta huikean kauniiksi kevääksi, mutta ihanaa että näin kävi. Mielenkiintoista seurata miten tämä toukokuu etenee, usein toukokuussa on nautittu viikko, pari todella lämpimistä päivistä ja sitä on seurannutkin sitten viileä jakso, ennenkuin kesä on alkanut ihan kunnolla. Täytyy seurailla nyt lämpötiloja ja ennusteita, sillä myönnettävä on, että kovasti tekisi jo mieli niitä kesäkukkia käydä ostamassa. Tykkään tosi paljon orvokeista ja niitä on aina keväisin ihan pakko saada. Amppeliksi valitsen sulffiinan ja mieluusti monivärisen, minulla oli sellainen muutama vuosi sitten ja se kukki hurjasti koko kesän.


 Muutama lämmin päivä ja silmut aukeavatNämä orvokit lienevät olleet istutettuina jo siihen räntäsateeseen ja myrskyyn, senverran näyttävät kärsineen.Uskomattoman vahvoja pienet hennot kasvit ja kukat kuitenkin tuntuvat olevan, koska rannan kasvit suorastaan pursuivat kasvu-ja elinvoimaa, vaikka lumi peitti ne alleen vain pari päivää sitten?!
Suosittelen kyllä kaikille luonnossa liikkumista ja varsinkin tämä kevätaika on ihan huikeaa aikaa seurata luontoa, saa hienon aloituksen päiväänsä reippailemalla luonnossa heti aamusta, kevät-ja kesäaamuja ei kyllä voita mikään!!

Iltapäivällä alkoi kertyä pilviä jonkun verran taivaalle, mutta saivatpahan piknikille suunnanneet kauniin sään, samoin kahviloiden terasseille uskaltautuneet.Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista ja lämmintä toukokuuta♡

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos