Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 11. toukokuuta 2017

Tuleeko se sittenkin?

Ei puhuta eilisestä, eikä varsinkaan liikoja niistä säätiloista,  mutta oli eilisessä ehkäpä myös jotakin hyvää? Työmatkalla ainakin kuvittelin näkeväni rannan lähistöllä pääskysen...istuin bussissa ja huomasin heti meren yllä "suihkivan" nopean syöksähtelevän linnun, ehdin havaita mustaa ja valkoista, kunnes hetki olikin jo ohi.
Kuikuilin toiveikkaana vielä hetken taivasta, etsien näkökenttääni kenties lisää pääskyjä, mutta eipä niitä lisää enää näkynyt, onko joku muu bongannut jo pääskyjä? Sääliksi kyllä kävi jos näkemäni lintu tosiaan oli pääsky, sillä eilenkin räntää pukkasi useampaan otteeseen ja jopa jyrisi!


Optimistina kevään ensimmäinen pääsky on se yksi varmin merkki keväästä tai oikeastaan kesästä, vähän samaa tunnetta, kuin omenapuun kukista tai suvivirrestä, tiedättehän? No eipä tämän päiväinenkään säätila nyt mikään keväinen ole ollut...aamulla lähinnä mietti, että mikäköhän vuodenaika nyt ihan oikessti on? Oli niin sakea sumu, että paikoitellen ei nähnyt metriä eteenpäin, puut ja pensaat olivat huurteessa, aivan kuin tammikuun pakkasilla ja tulppaanit ja muut kevätkukat nuokkuivst kylmissään kukinnot alas taipuneina! Yöllä oli selkeästi ollut pakkasen puolella.


Onhan tämä surkuhupaisaa, jopa valtakunnallisen tv kanavan meteorologillakin on pokassa pitelemistä, kun hän esittää lähipäivien sääennustuksia ruudussa, poikkeuksellinen kevät,  ei tähän juurikaan muuta voi todeta.Totta kuitenkin on, että säätilat nyt vaan vaihtelevat ja niille kun ei nyt vaan kertakaikkiaan voi mitään. Turha sitä on  päiviään pilata säätä murehtien.


Nopeasti tässä kuitenkin edetään kohti toukokuun puoltaväliä ja ajatuksissa alkaa jo siinnellä se tuleva kesä, koululaiset ja opiskelijat odottavat koulujen loppumista ja työssä käyvät miettivät kuumeisesti jo koska lienee se kesän paras aika pitää lomaa? Voi kun oliskin se kristallipallo, josta vastauksen löytäisi tuohon kysymykseen.


 Torstai toivoa täynnä...no jos sitä lämpöä taas toivomuslistalle, mitäs sinä toivoisit?

1 kommentti:

  1. Kylmää meilläkin on ollut. Tein tänään juuri siitä postauksen blogiini.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos