Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 2. toukokuuta 2017

Suunnittelua

No niin, näin se on sitten polkaistu toukokuu alkuun, vaput on vietetty ja seuraavat vapaat taitaakin itse kullakin osua helatorstain tietämille. Jokos teillä alkaa kalenteriin tulla merkintöjä kevään/kesän menoista...onko yo-juhlia, valmistujaisia, häitä, synttäreitä, kesäjuhlia, juhannusjuhlia, festareita ja sauna/ grillipippaloita? Kesä on loistavaa aikaa tehdä ihania juttu ei silti, aina voi keksiä ja toteuttaa vaikka ja mitä kivaa, ei siihen kesää tarvita,  mutta tällä pallonpuoliskolla tuo sää nyt kuitenkin on melkoisen määräävä tekijä:)


Toinen mitä moni on varmasti jo miettinyt on tuleva kesäloma ja sen vietto. Toiset ovat ehdottomasti sitä mieltä, että kesällä ei kannata lähteä matkoille,  kun täälläkin on kaunista ja Suomen kesää ei voita mikään, vaikka hyttyset söisi elävältä ja vettä vihmoisi liki pari kuukautta putkeen ja lämpötila pyörisi himpun yli kymmenessä asteessa...niitäkin kesiä on koettu:) Moni kuitenkin matkustaa juurikin kesällä, koska silloin on enemmän aikaa, koko perheellä lomaa ja kun koskaan ei voi olla varma siitä säästä, niin lähtemällä merta edemmäs kalaan,  on ainakin parempi todennäköisyys saada nauttia lämmöstä ja auringosta.


Toiset tykkää laivamatkoista, kotimaan matkailusta, karavaanarit vaunuilusta, joku telttailusta, retkeilystä, vaeltamisesta, mökkeilystä tai veneilystä/purjehtimisesta. Onneksi aikuisena on vapaus valita ja viettää lomansa juuri miten parhaaksi näkee. Toisen on päästävä pois kaupungista, kun taas toinen rakastaa kesäistä kaupunkia. Joku kiertää kesätapahtumasta toiseen, ja joku muu taas huhkii mökillä koko lomansa,  toinen lukee kirjastollisen kirjoja...vaihtoehtoja riittää ja on mistä valita.
Mikä on sinun tapasi viettää lomasi?


Suunnittelu kannattaa lähes joka asiassa, myös loman suhteen...kuten myös vertailu ja jos lomaasi osallistuu muitakin,  lienee paikallaan myös kuunnella muidenkin toiveet, ajatukset ja ideat loman vieton suhteen. Ja vaikka lomaa kovasti odotetaankin, ikävä totuus on myös se, että lomilla tulee tiiviisti yhdessä oleillessa helposti riideltyä. Toiveet eivät kohtaa, odotukset eivät toteudu, turhaudutaan...tai jonkun tapa lomailla ei mielytä muita...tai sitten se iän ikuinen sää, joka ei sitten ilhduta oman lomakauden kohdalla, vaan sataa, sataa ja sataa, päivästä ja viikosta toiseen!!


Sen vuoksi kannattaakin täksi lomakaudeksi suunnitella ainakin osittain lomaansa etukäteen. Enkä nyt titenkään tarkoita, että päivästä toiseen tapahtumaa, menoa ja meininkiä, mutta joku kohokohta tai kiva juttu. Jätä myös aikaa extempore tyyppisille asioille, jotka vain tulevat eteesi ja voit  heittäytyä niiden vietäväksi.Tutki kesän tarjontaa, on paljon tekemistä ja tapahtumia joihin voi osallistua täysin maksutta tai pikkurahalla. Uskoisin, että suunnitelemalla voi välttää yllä olevan kuvan mukaisen sotkun lomallaan.


Siitä sitten vaan suunnitelemaan ihanaa kesää ja lomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos