Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 16. toukokuuta 2017

Retki Seurasaareen

Tänään töiden jälkeen lähdin "retkelle" Seurasaareen, viime kerrasta olikin ehtinyt kulua jo aikaa...muistelen, että olen ollut siellä viimeksi joulupolulla lasten ollessa pieniä ja siitä on aikaa. Mikä voisikaan olla mieluisampi tapa viettää arki-iltaa, kuin lähteä ystävän kanssa ulkoilemaan ja kun sääkin suosi,  oli valinta, ihan kymppiplus! Mitä Seurasaari sitten tarjoaa siellä vierailijoille?


Seurasaari (ruots. Fölisön) on museosaari Helsingin kantakaupungin länsilaidalla. Saaressa on toiminut vuodesta 1909 ulkomuseo, jonne on siirretty vanhoja puurakennuksia eri puolilta Suomea. Ulkomuseon alue sijaitsee Seurasaaren itä- ja pohjoisosissa ja käsittää noin kolmasosan saaren pinta-alasta.

Seurasaari on Helsingin kaupungin omistuksessa oleva suojelukohde. Ulkomuseon toiminnasta vastaa Museovirasto. Seurasaarisäätiö vastaa saaren vuotuisjuhlien järjestämisestä ja tukee rakennustoimintaa. Saaren suosituin vuotuistapahtuma on Seurasaarisäätiön järjestämä Seurasaaren juhannus. Se kuuluu Finland Festivals -tapahtumiin. Tapahtuma huipentuu juhannushäihin, joiden morsiuspari sytyttää juhlakokon. Myös joulukuussa talkoovoimin järjestettävä Seurasaaren Joulupolku on paisunut massatapahtumaksi.

Seurasaaren retki tarjosi,  mukavaa ulkoilua kauniissa maisemissa ja vei ajatukset entisiin aikoihin ulkoilmamuseo alueella kierrellessä. Alueella on paljon lintuja ja oravia, jotka ovat todella kesyjä. Arki-iltapäivä/ilta oli hyvä valinta retkipäiväksi, ensinnäkin ihmisiä oli melko vähän vielä alueella liikkeellä, joten sai nauttia luonnonrauhasta.

Vanhat rakennukset viehättävät, joita alueelle on tuotu lähialueilta ja mm. Karunan kirkko on siirretty sinne. Museoalueen rakennukset olivat vielä suljettuna, mutta se ei haitannut lainkaan. Oli todella mukavaa kierellä saaren eri puolilla ja nauttia "historian havinasta"
Karunan kirkon komea kellotapuli


Karunan kirkon pihamaalta löytyi näin koristeellinen risti.

Nästä rakennuksista tuli mieleen vanhat Suomileffat ja Ansa Ikonen sekä Tauno PaloSeurasaaressa järjestetään vuosittain hyvin suositut juhannusjuhlat ja sinne rakennetasn hieno juhannussalkokin!!

 Saari tarjosi kauniina kevätpäivänä ihania luontoelämyksiä ja sitä "silmänruokaakin"...


Saaren rautakautisesta kylästä löytyi hummani hei ja hieno savupiippu Saarelta poistuttaessa rannassa huomasimme ihanat untuvapallerot:) aika hyvä suojaväritys näillä Kanadanhanhien poikasilla.Söpöjä♡Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos