Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Muista ikuistaa tärkeät hetkesi

Näin kevään ja kesän juhlakauden lähestyessä, on hyvä miettiä tarjoiluiden, kattausten, kutsujen, juhlatilojen ja asujen lisäksi tilaisuuden valokuvaamista. Millaisia kuvamuistoja omasta tärkeästä tilaisuudestaan haluaa? Löytyykö ystävä- tai  tuttavapiiristä kuvaajaa, vai halutaanko hommaan ammattikuvaaja? Jos mielit yo-juliin, valmistujaisiin, rippijuhliin tai vaikkapa kesähäihin ammattikuvaajan, kannattaa nyt viimeistään varata juhliinsa kuvaaja ja valitettavasti hyvien kalenterit ovat ollet jo kauan pitkälle varattuja, varaudu siis myös pettymykseen, ettei ensimmäistä haluamaansa enää saa kuvaajakseen kesäjuhliin.


Kannattaa myös miettiä mitä kuviltaan haluaa;  Otetaanko ulko- ja sisäkuvia, kuvataanko vain juhlijaa, vai myös sukulaisia, otetaanko ryhmiäkuvia, kuvataanko juhla-asuja, kampauksia, tiloja, kattauksia ja tarjoiluita. Täytyy myös muistaa, että joku voi vaivaantua esilläolosta ja kuvaamisesta, onkin aina hienotunteista ilmoittaa kuvien ottamisesta, sekä kysyä lupa kuvaamiseen.


Mielestäni perinteisissä juhlakuvissakaan ei ole mitään vikaa, mutta kannattaisi ehkä miettiä niiden rinnalle tai lisäksi myös hieman erilaisempia ja ennakkoluulottomampia vaihtoehtojakin. Ole rohkea ja  ehdota jotakin poikkeavampaakin ja kysy kuvaajan ideoita ja visioita. Sinä kuitenkin maksat kuvistasi ja voit ehdottomasti kertoa omat toiveesi, ideasi ja ehdotuksesi kuvaajalle.
Halutaanko sitten väri vai mustavalkoisia kuvia vai molempia, entä otetaanko taidekuvia, kasvo vai vartalokuvia ja entäpä videokuvaa?


Millaisia kiitoskortteja teetätetään juhlien jälkeen? Entä halutaanko valokuva kirjoja tai kenties teettää tauluja kuvista. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että juhlista kannattaa ottaa kuvia, voi toki käydä valokuvaamossakin kuvattavana, ja mitä useampi ottaa kuvia, sitä erilaisempia kuvia tilaisuudesta jää muistoiksi.


Yksi tärkeä asia, jota kannattaa kuvaamisen suhteen myös miettiä on se, että kuvataanko koko juhlatilaisuuden ajan, vai rajoitetaanko kuvausaikaa? Kuvaaminen kun on nykyään meistä jokaisen ulottuvilla...kännykkä kun löytyy lähes jokaiselta jolla kuvata. Kuvaaminen voidaankin kokea myös häiritseväksi juhlatilaisuuksissa.


Ihanaa kevät iltaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos