Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Mistä syntyy huippufiilis?

Mietittekö koskaan erityisen hyvän päivän jälkeen, mistä se hyvä tunne kumpuaa, mitä ne asiat ovat jotka tekevät päivästä hyvän? Millainen on hyvä aamu, miten päivän pitää lähteä käyntiin, jotta päivästä tulisi hyvä? Voiko ikävän aamun jälkeen päivästä kuitenkin tulla hyvä? Millainen on riittävän hyvä, voiko toisen hyvä olla, toiselle vain kohtalainen tai jopa huono?


Minulle säätilalla kieltämättä on merkitystä,  kauniista säästä saa buustia ja mieli on heti virkeä. Kauniilla ilmalla tulee olo, että on päästävä ulos, liikkeelle ja luontoon-nauttimaan. Kiireetön aamuhetki ja hyvä aamiainen kruunaavat hyvä alun päivälle, pahitteeksi ei ole myöskään, jos on jo laatinut suunitelmia etukäteen päivän varalle, mutta spontaaniuskaan ei ole pahasta, innostun helposti ja olen nopea liikkeelle lähtijä tarvittaessa.


Millainen on sinun huippufiiliksesi, mistä se koostuu? Stressin tai huonon fiiliksen taltuttamiseen luonto ja ulkoilu on parasta lääkettä, ainakin minulle. Viimeaikoina, kesän lähestyessä olen miettinyt olisiko minusta eräretkelle, linturetkelle, vaeltamaan, melomaan tai suppaamaan? Kaikki edellä mainittu kiinostaa ainakin teoriassa, entäpä käytännössä? Olisin valmis kokeilemaan edellämainituista mitä tahansa, mutta...no niin, nyt tullaan sitten kohtaan, onko minusta selviytymään kyseisistä vaihtoehdoista? Kokeilematta ei voi tietää:)


Minun huippufiikseeni riittää hyvä keli, mielekäs tekeminen ja hyvä seura olisi tietysti pelkkää plussaa. Jos olen onnistunut vangitsemaan kuvaamiini otoksiin jotakin sellaista mikä on sykähdyttänyt myös itseäni.Myös jonkun aloitetun asian, idean tai puuhan loppuun vieminen saa hyvänolon tunteen. Toiselle hyvänmielen tuottaminen, avun antaminen tai toisen huomioiminen saa itsellekin huippufiiliksen.


Oma asenne on isossa roolissa myös siinä, millainen päivästä tulee, omilla päätösillään ja valinnoillaan määrittää elämässään monia asioita, kannattaa siis valita viisaasti:) ja toisaalta suoda toisinaan itselleen myös se epäonnistuminen...joskus ei ole se ihan huippufiilis, kuten tiedetään. Sitten seuraavasta päivästä tulee parempi ja aina voi muuttaa omaa toiminta-ja ajattelutapaansa, jos tuntee,  ettei ole kokenut viimeaikoina hyviä fiiliksiä.


Se huippufiilis voi löytyä ystävistä, hyvästä ruuasta, kauniista asioista, mielenrauhasta ja tasapainosta, perheestä, kivoista harrastuksista, mielekästä työstä tai ihan siitä,  että on itsensä ja ympäristönsä kanssa sinut ja sopusoinnussa.

1 kommentti:

  1. Huippufiilis löytyy niinn monesta kohtaa elämää ja Maapalloa fyysisesti. Mutta vähemmistä paikoista löytyy se "huipuinfiilis". Se, joka näkymättömällä isolla kengällään potkii sua pakaroillesi. Mulle ne kaksi paikkaa on Kaksoislammit Hyvinkäällä ja toinen on anopin syntymäkodin metsässä. Se paikka, jossa sattumalta ilveksen näin. Ja se mut. Kumpikaan ei pelästynyt, omituista.

    -jari
    ........................
    https://isotassu.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos