Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 15. toukokuuta 2017

Luonnon ihmeitä ja lupaus lämpenemisestä

Mukavaa alkanutta viikkoa, nyt sitten pitäisi tulla tällä viikolla niitä keväisempiä lämpötiloja...katselin viime vuona äitienpäivän  tienoilla otettuja valokuviani ja kyllähän se, että kevät on myöhässä, on tosiasia. Tuomet ja omenapuut eivät ole vielä kukassa  kuten olivat viime vuonna.Olin viikonlopulla pariinkin kertaan kuvailemassa ja kyllähän kevät on toisaalta myös ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Rannan rentukat olivat jo osittain alkaneet kukkia, valkovuokkojen seasta pilkisteli muuta keltavuokko,  en muista  että olisin niitä ennen luonnossa nähnyt. Puukiipijä yllätti minut täysin; kuuntelin koputtavaa ääntä jostakin ihan läheltäni ja huomasin puun rungolla etenevän vikkelän kiipeilijän, joka koputteli kaarnaa nokallaan, ja muistan nähneeni luonto-ohjelmassa puukiipijän, joksi sitten linnun tunnistin. Rannalla oli muitakin pikkulintuja, kaikkia en vielä tunnistanut, vaikka yritin Luontoportistakin hakea kuvien perusteella,  täytyy tutkia myös lintukirjaa.

Tänään sitten on ollut jo merkkejä lämpenemisestä ja kuten aina kylmän jakson jälkeen ennusteet lupailevat sitä lämpöpiikkiä ja niin nytkin; mittarin lupaillaan nousevan jopa +25-asteeseen?!? No,  jos näin mukavasti todella sattuisi nyt sitten käymään, niin se tietäisi terassin pesua, kenties grillikauden avajaisia ja istutus puuhia täällä päin ja ulkona oleskelua, kyllä tämän talvikauden jälkeen tuollaiset kelit olisivat enemmän kuin tervetulleita.


Talitintin ja västäräkin toki tunsin, ilman lintukirjaakin:)


Sekä meriharakanKasvaako teilläpäin näitä keltavuokkoja?


Aurinkoista ja toivottavasti lämmintä viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos