Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Äiti

Onnea kaikille äideille, biologisille, sijais, adoptio ja ihan kaikille hienoille, tärkeille ja upeille naisille! Äitiys ei ole itsestäänselvyys,  kuten joku kirjoitti hienosti ja kiteytetysti asiasta. Sillä niinhän se on ja jokainen tietää ettei kaikista äideiksi haluavista tule äitejä ja taas kaikista äideistä ei valitettavasti ole äideiksi,  syystä tai toisesta. Äitiään ei liioin voi valita, eikä se äitys aina myöskää ole helppoa. Kun se pieni nyytti on täysin  riippuvainen sinusta, voi se vastuu jostakusta toisesta myös pelottaa, jopa ahdistaa ja ellei heti synnytyksen jälkeen tunnu oikein miltään, on syyllisyys varmasti valtava ja ahdistus, sekä epäonnistuminen päälimmäisiä tunteita, vaikka pitäisi olla huippu onnellinen. Uskon  ja myös toivon, että ihan jokainen äiti yrittää kyllä parhaansa.


Eivät kaikki naiset myöskään koe, että heistä pitäisi tulla äitejä. Jokaisella tulisi olla oikeus omaan mielipiteeseensä ilman ihmettelyä tai arvostelua. Vaikka olen itsekin äiti kahdelle pojalleni, en jotenkin koe tarpeelliseksi arvottaa tai vertailla meitä äitejä, jokainen  äiti on se paras äiti omille lapsilleen. Toki äitihahmona voi olla joku muukin turvallinen, välittävä ja luotettava henkilö. Äiditkin tekevät virheitä, väsyvät ja eivät aina ehkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Sekin on inhimillistä ja sekin pitää vain hyväksyä.


Tänään on varmasti koettu tunnemyrskyjä, iloa ja onnentunteita,  sekä muistoja monissa perheissä. On saatu ne valkovuokot ja onnittelukortit, kenties aamiainen vuoteeseen...on monia tapoja viettää tätä päivää, jokaisella perheellä on varmasti omia traditioita. Äiti on päivänsä ansainnut.


Ihan pienelle lapselle äiti on se tärkein, ihan siitä biologisesta syystä, että hän ruokkii jälkikasvun, hoitaa ja huolehtii, sillä hetkellä kun kuulee uutiset siitä , että odottaa vauvaa alkaa kasvaa side, äidin ja lapsen välille. Lastaan rakastaa ehdoitta, ei ole asiaa jota ei lapsensa puolesta olisi valmis tekemään.Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin lapsen takia kärsitään myös ne kovimmat tuskat ja koetaan ne huikeimmat onnen ja ilon tunteet.Ilman lapsiani olisin ihan varmasti erilainen ihminen, lapset kasvattavat ja muuttavat naista. Kukin meistä äideistä on omanlaisensa, yksilö ja meistä jokainen on myös äiti, ihan omalla uniikilla tavallaan. Hoivaa, opettaa, tukee ja ohjaa lastaan elämässä eteenpäin.


Jos olet jo äiti, tulossa äidiksi tai toivot tulevasi, mitä tunteita äitiys sinussa herättää?

Täällä blogeissakin on monia naisia, jotka kertovat raskaaksi tulostaan ja jännittävästä odotuksestaan, sekä sitten siitä vauva -ja lapsiperhe arjestaan. Vertaistuki ja ystävät ovatkin tuoreelle äidille tärkeitä, kun sitten uutena tuoreena äitinä opettelee sitä äitinä oloa ja ihmettelee sitä uutta ihmistä:) ja keneltäpä sitä tukea ja oppeja siinä kohtaa tytär eniten usein saakaan niiden ystävien lisäksi?  No siltä omalta äidiltäänpä tietysti, niin se äitiys ja opit kulkevat ketjussa eteenpäin sukupolvelta toiselle.


♡♡IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ ♡♡


2 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos