Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Palmusunnuntain viettoa

Hyvää palmusunnuntaita...onkos teillä käyty virpomassa? Virpomisperinne on levinnyt ympäri maan ja lapset askartelevat jo päiväkodeissa ja kouluissa virpomisoksia...ainakin niitä pienimpiä jännittää pikkunoidiksi pukeutuminen ja loruilu naapurutossa ja tietysti myös se, että mitä kivaa korin pohjalle päivän mittaan kertyy. On ihmisiä, jotka eivät pidä virpojista, silloin voi jättää ovensa avaamatta, onneksi pienten virpojien vastaanotto ja lorun kuunteleminen luultavasti kuitenkin meistä useinpia vain ilahduttaa.

Tänään olin Anu Pentikin keramiikka näyttelyssä: Kolme tilaa. Olen jo nuoresta tytöstä asti pitänyt hänen tuotannostaan, oma innostukseni lähti Halla-sarjasta, joka oli ensimmäinen astiasto mitä aloin keräämään.
Anu Pentik

Anu Pentik, oikealta nimeltään Pentikäinen syntyi 1942 Kuusankoskella.
Hän on Pentik Oy:n perustaja ja suunnittelija. Hän toimii tällä hetkellä yrityksen taiteellisena johtajana.
Pentik Oy perustettiin vuonna 1971 Posiolla, missä tehdas edelleen sijaitsee. Tehdas on maailman pohjoisin keramiikkatehdas, ja ainoa laatuaan Suomessa.
Viimeiset 10 vuotta Anu Pentik on keskittynyt taidekeramiikkaan.
Hän on Pro Finlandia -palkittu keraamikko ja Lapin yliopiston kunniatohtori.
75-vuotiaan Anu Pentikin energisestä otteesta kertoo hyvin se, että hänen suosikki Pentik-sarjansa on uusin Kivi-sarja. Se on Pentikin itsensä suunnittelema. Trendikäs astiasto on tuonut jälleen uusia nuoria ja myös lukuisia ravintoloita Pentikin asiakkaaksi.
Helsingin Taidehallissa 11.3. avautuva näyttely Kolme tilaa on kokonaan uutta taidekeramiikkaa, ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.
Näyttely on avoinna 14.5. saakka. Hyvää palmusunnuntain iltaa!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos