Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 8. huhtikuuta 2017

Pääsiäistä kohden ja kevään merkkejä lisää

Muistatteko sanonnan: Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään...no, tänä aamuna näin tämän kevään ensimmäisen peipposen, laulua olen kuunnellut  noin viikon verran, mutta tänään nähty myös lintu:) Tuntuu ettei juuri mikään voisi rikkoa lauantai aamun rauhallista tunnelmaa, mutta sitten kuitenkin mieleen tulee eilinen...
Meistä tuskin kukaan ei ole varmastikkaan voinut välttyä kammottavista eilisen Tukholman tapahtumien uutisista. Tuntuu, että viikottain, ellei jopa useammin kuulemme uutisia näistä hirveistä tapahtumista jossakin päin maailmaa ja nyt niinkin lähellä, kuin Ruotsissa!!


Tässä valmis palmusunnuntain kahvipöydän kakku


Kakku juuri uunista tulleena, kakku maistuu mangolle ja sitruunalle


Tänään laitetaan jo vähän pääsiäistä kotiin ja leivotaan pääsiäispiirakka/kakku. Monissa pääsiäisen ruoka-ja leivonta ohjeissa on näkynyt toinen toistaan kauniinpia pääsiäiskakkuja, joissa on kekseliäästi koristeltu kakut kaupat juuri nyt pullollaan olevilla kivoilla pikkuriikkisillä suklaamunilla, joita löytyy monen värisinä, ja sellaisen minäkin tänään ajattelin väsätä...katsotaan miten käy?
Meillä Suomessa (toki muuallakin) juhlapyhiin liittyy melko oleellisesti juurikin ruuat ja leivonnaiset, ja ohjeita löytyy joka lähtöön, jos ei pidä niistä kaikkein perinteisimmistä voi esimerkiksi pääsiäisen ruokapöytään loihtia hieman uudella twistillä menun.


Palmusunnuntaihin on haettu pajunkissoja...virpominen suunnitelmissa:)


Leskenlehdet varma merkki keväästä!

Ilma ulkona näyttää sen verran kivalta, että en toki meinaa tyytyä aamuiseen kävellen tehtyyn kauppareissuuni, vaan on lähdettävä kunnon ulkoiluun, kuinkas muuten kuin kameran kanssa. Ja kyllä kannatti lähteä, ilma oli puolipilvinen ja jopa vähän tuulikin, onneksi puin lämpimästi, sillä kevyehköllä kevättakilla ilman villatakkia sen alla olisin palellut ja reppuun pakkasin pipon, enkä suotta, sillä kaivoin sen meren rannassa heti esiin, sen verran kovin tuuli.
Rannalla oli useita siian kalastelijoita ja yksi kuvaaja lisäkseni, oletettavasti lintubongari, koska hän teki pikku vihkoonsa muistiinpanoja ja tarkkaili merelle kiikareineen, kamera oli telineessä valmiina, jos kiinnostavaa kuvattavaa osuisi kohdalle. Mitäpä minä sitten reissullani bongasin...? Näin ainakin aitiopaikalta miten aamiaisensa voi menettää juuri, kun on itse sen saanut! Nimittäin tukkakoskelo oli juuri saanut kalan saaliikseen, mutta pahaksi onnekseen valpas lokki nappasi sen koskelolta, mutta eipä saanut lokkikaan pitää saalistaan, vaan ote lipsui ja kala tippui sen nokasta ja tarkkaavainen varis huomasi tilaisuutensa tulleen ja se nappasi aamiaisen itselleen!Hupsista. ?.mitä tapahtui??


Toisen epäonni, on toisen onni, tuumii varis aamupalastaan:)


Rantakivillä näin västäräkki pariskunnan ja myöhemmin peipon. Meri on auki, vaikka rantakallioiden koloissa vesi olikin kylmän yön jäljiltä vielä jäässä. Joissakin pensaissa oli jo isoja silmuja ja kuivien heinäkasvien uudet versot tunkivat uusia lehtiään kohti valoa. Talven taituttua ja lumien  sulettua, kasvit ovat aloittaneet jo uuden kasvukautensa.
Mukavaa lauantai iltaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos