Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Lupauksia kesästä

Tänään olen bongannut lupauksia kesästä...vaikka meren rannalla puhalsikin vielä aamusta viileä tuuli ja rannan kaislikossa oli jäätä, niin siltikin ilmassa oli lupaus tulevasta kesästä. Meri on sula, silkkiuikut ja lokit selvästi jo "kosiopuuhissa", meriharakat luodolla tarkkailivat ympäristöään,  joutsenet aamupesulla ja peippojen loputon sirkutus rannan puissa. Sinnikkäimmät siian kalastajat vakiopaikoillaan saaliin toivossa. Ja kevätauringon lämpö, mikä tuntui jo takin läpi iholla:)

Meri kimalteli kuin siinä olisi ollut tuhansittain timantteja, rannalla oli piknik aamiaisella ihmisiä, mistä heti itsekin sain idean , että pakkaan reppuun kameran lisäksi joku kerta myös piknik-eväät ja otan reissuuni mukaan jonkun, joka nauttii merituulesta kasvoillaan ja rannan ihanasta tunnelmasta ja rauhasta, kuten minäkin. Joskus kannattaa olla liikkeellä myös varhain, kun sää on parhain...nimittäin täällä ainakin aamusta sää on muuttunut jo puoleenpäivään mennessä pilvisemmäksi.


Rannan karuissa olosuhteissa oli jo myös havaittavissa niitä lupauksia kesästä...siellä, täällä kuivuneiden kaislojen välistä pilkotti jo hennon vihreää, pelästytinpä lentoon rantakaislikossa lepäilleen linnunkin, josta lähinnä ehdin nähdä vain pitkähkön nokan ja heti jäin miettimään, että mikäköhän lintu oli kyseessä??

Kunhan hieman lämpenee haluan kyllä käydä tutustumassa Vallisaareen, joka viime keväänä avattiin yleisölle, mutta jäi kuitenkin itseltäni käymättä vielä silloin. Tuo saari oli tosin heti yleisölle avauduttuaan valtavan suosittu ja jopa saaren luonto hieman kuulemma kärsi huikeasta kävijämäärästä, saaressa on monipuolinen kasvusto ja linnusto, joten ei mikään ihme, että se kiinostaa ihmisiä.Helsingin edustalla onkin useita mielenkiintoisia merellisiä retkikohteita joihin on helppo päästä tutustumaan ilman omaa venettäkin, koska niille on järjestetty kuljetukset.Muutamassa tunnissa säätila muuttui yllättävän paljon, nimittäin hetki sitten ulos katsoessani siellä leijaili hiutaleita ja lämpötilakin laski monta astetta!?! Tässä blogin kirjoittamisen välissä valmistelen pääsiäislounasta; karitsanpaisti on uunissa ja jälkkäri on tehty...kyllä tässä kohta jo onkin valmis astumaan pöytään.
Mukavaa 1. pääsiäispäivää☆

1 kommentti:

  1. Teillä on kyllä kevät edellä mitä täällä. Minä en nähnyt vielä juurikaan vihreää saatikka kukkia.
    Kauniita sinun kuvasi.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos