Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Lankalauantai

Reissut on tältä pääsiäiseltä reissuttu ja naputtelen nyt tämän postauksen alun ainakin täällä bussissa istuskellessani. Maalla näytti ja tuntui keväiseltä ja pääsiäiseltä... lumikuuroineen, auringonpaisteineen, yöpakkasineen ja muuttolintuineen. Menomatkalla pelloilla näkyi kurkia ja töyhtöhyyppiä. Perillä oli jo enteitä keväästä, tosin järvi oli vielä jäässä, lumet käytännöllisesti katsoen sulaneet, yksittäisiä varjon puolen pieniä jäänteitä lukuun ottamatta ja vaikka pari melko sakeaa kuuroa tulikin, ne sulivat nopeasti; uusi lumi, vanhan surma.

Lankalauantaihinhan tämä pääsiäinen vietto on jo edennyt.
Pääsiäislauantaina noidat mellastivat navetoissa loitsimassa taloon huonoa karjaonnea: niitä alettiin torjua polttamalla kokkoja. Tapana oli myös värjätä lankoja, joten päivää alettiin kutsua lankalauantaiksi. Seuraavaksi pitäisi ryhtyä marinoimaan karitsanpaistia pääsiäispöytään... minttua, rosmariinia, tinjamia, paprikaa, kurkumaa, mustapippuria, suolaa, sitruunaa ja jugurttihuntu ylle ja yön yli mariaadissa ja huomenna sitten paistumaan.

Mitenkäs siellä on vapaita vietelty? Minusta on ihana ajatus,  että vielä on koko tämä ilta ja lisäksi kaksi kokonaista päivää vapaata. Kiva olisi jos säät pysyisivät sellaisina kun  ovat olleetkin; vaihtelevat, mutta ihan kelvolliset. Ulkoilua, hyvää ruokaa ja seuraa, sekä rentoutumista siitä on tämä pääsiäinen tehty.

Mukavaa lankalauantain  jatkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos