Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 4. maaliskuuta 2017

Yltäkylläisyyden vaihtaminen minimalismiin

Räntäsateista lauantaita täältä pääkaupunkiseudulta,  päivä on ehtinyt jo iltapäivään. Kuten sanottu, lauantaini on sujunut normi puuhissa, kauppareissut on tehty heti aamusta ja kirpparillakin tuli käytyä, mitään huippulöytöjä ei tällä kerralla tarttunut mukaan, mutta ei aina tarvikkaan. Sen sijaan olin päättänyt hakea Lidlstä huippu edullisia kasvorasvoja, olen ostanut jo aiemmin samaa sarjaa ja ollut ihan tyytyväinen tuotteisiin. Minulla on jostakin syystä tänä talvena kasvojen iho kuivunut ja jopa "kesinyt" paikoitellen ahkerasta rasvaamisesta huolimatta, niinpä ostin tosi mielelläni kokeiltavakseni nämä kaksi uutta kosteuttavaa tuotetta. Lidlin Cien sarjassa on muitakin hyviä perustuotteita ihon ja hiusten hoitoon: shampoota, hoitoainetta, kasvonaamioita, sekä puhdistustuotteita ja kosmetiikkaa.
En tiedä kuinka moni teistä on huomannut tv:ssä pyörivän uuden tv-sarjan mainoksen riisuttu tai jotakin sinnepäin nimi muistaakseni on, jos olen ymmärtänyt oikein k.o sarjaan  osallistuvat henkilöt ilmeisesti luopuvat vaatteista  lähtien lähestulkoon kaikesta. Minusta on mielenkiintoista miettiä, miten oma elämä sujuisi jos luopuisi lähestulkoon kaikista itsestäänselvistä tavaroista ja tuotteista. Miltä tuntuisi esimerkiksi asua tyhjässä asunnossa, nukkua paljaalla lattialla, ilman petivaatteita? Yrittää pärjätä ilman hygieniatuotteita, ilman puhelinta, läppäriä ja tv:tä? Meillä tällaiseen "kokeeseen" osallistumiseen ja sen toteutukseen toki vaikuttaa jo ilmasto, mutta jos mietitään mitä tästä voisi oppia ja kuinka kauan tuollaista koetta jaksaisi jatkaa päivän, viikon tai kuukauden?


Me pidämme monia, monia asioita täysin itsestäänselvyyksinä, emme edes pysähdy miettimään asioita joista monet kuitenkin ovat monille ihmisille yhtä utopistisia, kuin vaikkapa avaruusmatka meille. Mistä itsestäänselvyyksistä sinä olisit valmis luopumaan vai olisitko? Totuushan on kuitenkin se, että ihminen pärjää yllättävän vähällä pakon edessä.Luulenkin, että monille meistä tekisi pelkästään hyvää kokeilla pärjätä vaikkapa viikko ilma mitään ylimääräistä. Minkä asian uskoisit olevan itsellesi tuollaisessa kokeilussa vaikeinta?Mietin itse yhtä ainokaista päivää heräämisestä,  nukkumaan menoon illalla ja sitä mitä kaikkea tarvitseekaan yhden ihan tavallisen vuorokauden aikana. En ehkä heräisi ilman herätyskelloani tai puhelimen herätystä riittävän ajoissa, en voisi pestä aamulla kasvojani ellei olisi pyyheliinaa johon voisin kuivata, kosteusvoide jäisi levittämättä, luomivärit ja ripsiväri sekä, poskipuna ja peitevoide laittamatta, kun niitä ei olisi,  hiukset harjaamatta ja kiinittämättä, aamulla pukisin ne samat vaatteet joita olisin pesemättä tai puhtaisiin vaihtamatta käyttänyt jo useita päiviä, deodoranttiakaan ei olisi...Jos sattuisi sateinen päivä, kastuisin ilman sateenvarjoani, koska työmatka olisi liikuttava kävellen, bussikorttia ei olisi käytössä, ei liioin omaakaan autoa. Työpaikalla saisi sentään aamukahvit,  joita kotona ei siis olisi pystynyt keittämään ilman kahvinkeitintä ja kahvia. Lounasaikaan ei olisi eväitä joita syödä, työpäivän jälkeen kävelisin tyhjään asuntooni...tekemään mitä? Ei olisi sitä läppäriä, ei tv:tä, likaisia hiuksia ei voisi pestä ilman shampoota, suihkuun voisi toki mennä, mutta mihin kuivaisin ilman kylpypyyhettäni tai takkiani?

Kuten huomasitte jo yksi ainoa päivä olisi melkoisen haastava ilman perustarvikkeita ja asioita jotka meillä kullakin arjessamme on niitä itsestäänselvyyksiä.Kannattaa joskus pysähtyä miettimään millaisessa yltäkylläisyydessä me kaikenkaikkiaan elämme! Mukavaa lauantaita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos