Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Tarjolla tänään

Hei, mukavaa lauantaita...mitäs sitä tänään puuhastelisi? Aurinko saattaa alkaa paistamaan, kunhan pilviverho alkaisi repeillä, sitä odotellessa...minulla on nimittäin "plan" tälle päivälle. Kaivoin eilen illalla kaapin uumenista olohuoneen kevät/kesäverhot, tyynyn pääliset ja liinat esiin, ne odottavat vain toimeentarttuvaa "emäntää", joka silittäisi ne! Lisäksi olohuoneen ikkuna kaipaa pesun, ennen verhojen vaihtoa, täytyy kyllä todeta, että koko huoneen ilmeen saa raikastettua, kun vaihtaa tekstiilit silloin tällöin. Minä pidän myös koriste-esineistä ja kynttilöistäkin, niilläkin saa tiloihin piristystä. Turkoosi on väri jota toiset inhoavat ja toiset rakastavat ja minä kuulun tähän jälkimmäiseen porukkaan, niinpä olohuone "puettiin" tänään turkoosiin kevätilmeeseen.


Tälle päivälle olisi kovasti tarjolla erilaista tekemistä. Oma ajatuksenihan oli mennä GoExpo messuille tänään ja nimenomaan sinne kamera ja kuva osastoille, mutta taitaa ikävä kyllä käydä nyt niin, ettei tule kuitenkaan sinne mentyä, lisäksi olisi Mammuttimarkkinoita, Kauppakeskus Ainoan avajaisia ja ties mitä kaikkea muuta...mutta aina ei ole pakko mennä virran mukana, voi myös ihan hyvin olla menemättä. Usein kaikkeen tekemiseen liittyy myös kiinteästi rahan menoa.


Jos liikkuu julkisilla kertyy jo pelkistä paikasta a paikkaan b liikkumisesta kuluja, mikä ei täällä pääkaupunkiseudula ole mielestäni mikään pikkuraha. Meistä useimmilla toki on joukkoliikenteen kk-kortti käytössämme, mutta mikäli sitä käyttää työmatkoihin riittää ns.alueellinen vaihtoehto, jos menen kauemmas, maksan käteisellä bussilipun perushinnan , mikä on suntaansa, 5, 50 ja takaisinpäin toinen mokoma, ellei sitten viivy vain 1, 5 h, jotta pääsee vielä takaisin vaihtolipulla.


Mikäli päätyy sitten joihinkin lukuisista kauppakeskuksista, harvoin sinne lähtee vain katselemaan. Ihan perusostosten lisäksi tulee varsinkin marketeissa ostoksilla käydessä täydentäneeksi kodin muitakin loppumassa olevia tuotteita, tarjolla on myös aina tarjoustäkyjä; kauden vaatteita, kosmetiikkaa ja lähestulkoon kaikkea mitä ihminen nyt ylipäätään ikinä kuvitteleekaan tarvitsevansa. Pidenpään kauppareissulla ollessa alkaa jo kahvia tai tuhdinpaa evästäkin tehdä mieli ja jo pelkkä kahvittelu tai pika-ateria vie lompakosta taas lisää rahaa.
Usein reisuun kokonaisuudessaan käytetty rahasumma voi olla pienoinen yllätyskin...lähti hakemaan marketin tarjoustuotteet, mutta lopulta tulikin käytettyä jo useamman muunkin päivän budjetti  tuohon yhteen ostoskimaraan niin tuttua, eikös vaan?


Vaikka kuinka kuvittelisi/olettaisi olevansa fiksu, taloudellinen ja järkevä kuluttaja, ei se kuitenkaan aina mene ihan niin:) Tänä päivänä eletään jonkinmoisessa kulutushypessä...jota mainostajat ja markkinointi käyttävät surutta hyväkseen, postilaatikoihin kolahtaa huipputarjouksia juuri kuun puolenvälin ja loppukuun tietämillä, kun useimmilla on palkat tulleet tileille, ennen juhlapyhiä taas tulee ruokatarjouslehtiset kaikesta siitä, mitä pyhinä pöytiin tulee ostaa, sesonkien vaihtuessa taas siihen liittyvien tuotteiden markkinointi ryöpsähtää valloilleen. Kevät, kesä, syksy ja talvi tuotteita mainostetaan ja täytyyhän jokaisen uusia vaatteita sesongeittain, ainakin lapsiperheissä pieneksi käyneiden tilalle pitää hankia uutta.


Ihanaa ja rentouttavaa lauantaita! 


1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos