Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 2. maaliskuuta 2017

Naiset luontokuvaajina

Sain käsiini työkaveriltani Suomen luonto lehden helmikuun numeron, koska lehden teemana on k.o numerossa luontokuvaus/naiset luontokuvaajina olin tullut hänen mieleensä ja hän toi lehden minulle. En ole aiemmin tutustunut kyseiseen lehteen, mutta mielenkiintoni heräsi heti kun sain lehden käsiini. Lehdessä on esittelyssä neljä naiskuvaajaa. Ja lehdessä on myös kuvakisa: Suomalaisin luonto.
Lehteen voi tutustua myös netissä, jossa on pienet esittelyt aiemin ilmestyneistä lehdistä. Olen vasta ehtinyt selailla lehteä ja katsella pikaisesti kuvat, varsinkin ne naisten ottamat luontokuvat. Perinteisesti kai yleensä ajatellaan, että luontokuvaus on miesten harrastus, varsinkin suurpetojen ja lintujen osalta, mutta tämähän ei pidä paikkaansa, olkoonkin että meiltä löytyy erittäin  lahjakkaita mieskuvaajia, mutta myös naisia.


Lehdessä kysytään myös mistä intohimot alkavat? Miten joku innostuu vaikkapa luonnosta, valokuvaamisesta,  liikunnasta, käsitöistä, elokuvista, moottoripyöräilystä tai keräilystä, mistä kipinä saa alkunsa? Usein varmasti joku tuttu henkilö "johdattaa" mielenkiintoisen asian äärelle, ystävien ja perheen tai sattuman kautta.


Mikä meidät naiset sitten saa innostumaan luontokuvauksesta? Omakohtaisen kokemukseni perusteella voin puhua vain omasta puolestani, mutta olen viettänyt kaikki lapsuuteni/nuoruuden kesä -ja talvilomani maalla, jossa luonto oli ja on koko ajan ympärillä, varsinkin äitini on kiinostunut luonnosta, joten eiköhän innostus ja kiinostus luontoon ole kohdallani ihan äidinmaidosta jo omaksuttu. Muistan, että kesäisin kukat ja perhoset, sekä hyönteiset kiinnostivat jo ihan pikkutyttönä. Eläinrakas olen ollut aina ja kotona meillä olikin aina koira, kun itsenäistyin ja aikuistuin koira oli haaveena ja myöhemmin hankinkin koiran, josta valitettavasti oli luovuttava perheessäni ilmenneen allergian takia, onneksi kasvattaja otti koiran takaisin itselleen maalle.
Lapsuuden perheessänikin valokuvia otettiin ja sain itse kameran lahjaksi varmaan alakoulu ikäisenä. Myöhemmin ostin itse digikameran ja lopulta järkkärin ja luonnon kuvaaminen on kyllä vienyt mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos