Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kevättä kohti

Jos ei vielä ole suonut ajatustakaan keväälle, niin nyt  sen voi hyvin tehdä-ollaanhan tänään "virallisesti" ensimmäisessä kevätkuukaudessa; maaliskuulla:) Tosin ainakaan täällä ei ole auringosta tänään ollut tietoakaan, vaan sataa ihan puhdasta vettä, eikä ulkona juuri tänään todellakaan tunnu kovin keväiseltä!
Mutta valoisuuden määrän lisääntymisen jo todella huomaa, niin aamuisin, kuin iltapäivisin/iltaisinkin ja se jos mikä on varma kevään merkki!


Monet tarkkailevat kevään etenemistä luonnosta, muuttolintujen saapumisesta, lumien sulamisesta, silmujen suurenemisesta, lämpötiloista, sääilmiöistä ja kuka mistäkin. Säiden ns.ääri-ilmiöt ovat yleistyneet maapallon laajuisesti, eikä varmaan kukaan enää väitä, etteikö ilmastonmuutos olisi tosiasia.Vaikka meillä on rikkautenamme vuodenaikojen vaihtelut, keskiyön aurinko, kaamos, siniset hetket ja revontulet, välillä pimeä vuodenaika alkaa riittämään ja janoaa lämpöä ja valoa ja haaveilee jo maaliskuussa siitä inkkarikesästä, joka jatkuisi lokakuulle ja alkaisi viimeistään huhtikuussa. Pitkäperjantaisin sataa perinteisesti jalkarättejä, harvassa on lämpimät vaput tai edes juhannukset ja kesäkuussa sataa usein ja paljon ja heinäkuussa myös ja elokuussa alkaa jo syksy, illat pimenevät ja kosteus hiipii aamuihin ja iltoihin.


Jos haluaisi oikein innostua vuodenajoistamme voisi keksiä kullekin kuulle jonkin/joitakin juuri sille ominaisen/a piirteen/tä, josta pitää ihan erityisen paljon tai ei pidä. Oma listani olisi vaikkapa tällainen:

Tammikuu: Uuden alku, lupaukset, alennusmyynnit:)
Helmikuu: Usein talven kylmin jakso osuu juuri tähän.
Maaliskuu: Virallinen kevätkuukausi, kevätpäiväntasaus
Huhtikuu:  Pääsiäinen
Toukokuu: Muuttolinnut, Vappu,vihreys, kesäkukat, äitienpäivä, valko-ja sinivuokot
Kesäkuu: Kesä, koulujen loppu, Juhannus
Heinäkuu: Lomakuu, vapaus, mansikat, matkustus
Elokuu: Koulujen alku, sadonkorjuu, säilöminen
Syyskuu: Syksy, ruska, sateet, sienet
Lokakuu:Pimeys, loska, ankeus, ensilumi, kynttilät
Marraskuu: Pyhäinpäivä
Joulukuu: Odotus, valmistelut, salaisuudet, tunnelma,adventti, pikkujoulu, Itsenäisyyspäivä, Joulu, Uusivuosi

Kuhunkin kuukauteen olisin keksinyt useita, useita asioita, mutta laiton ensimmäiset jotka tulivat mieleeni. Millainen sinun listasi olisi?


1 kommentti:

  1. Ei nyt vielä tunnu keväälle, etenkään kun on tullut täydestä talvesta. Tuo kuukausijuttu kaipaisi jo ihan mietintää, ei onnistu tähän aikaa illasta:).

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos