Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kaikkeen ei tarvitse tyytyä

Kenenkään ei nyt pidä pahoittaa tästä postauksestani sitten mieltään,  sillä nämä ovat vain minun henkilökohtaisia mielipiteitäni, ei tarvitse olla kanssani samaa mieltä. Jokainen on  varmasti kuitenkin samaa mieltä siitä, että asioille joihin ei syystä tai toisesta ole tyytyväinen pitää ryhtyä tekemään jotakin tai sitten tyytyä olemassa olevaan, ellei tee mitään! Usein vallitseviin olosuhteisiin on totuttu pidemmän ajan kuluessa, että niitä on alettu pitää jo itsestäänselvyyksinä, kunnes joku esittää niistä eriävän mielipiteensä. Ja se on sitten se hetki, jolloin joko tapahtuu muutoksia tai syntyy edes keskustelua.


On ihan jokaisen  itsensä päätettävissa mihin suostuu, joutuu tai haluaa tyytyä. Sanotaanhan sitä niinkin, että se joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapshtaa:) Meistä kukin on yksilö ja toimii omien taustojensa ja mielipiteidensä mukaisesti eri tilanteissa. Nykyään perinteiset arvot, tavat ja käytännöt ovat kovassa pyörityksessä...tyttäret toimivat toisin kuin  äitinsä ja isoäitinsä ja pojat eri tavoin kuin  isänsä tai vaarinsa. Aika on muuttanut vallitsevia käytäntöjä ja ihmiset toimintatapojaan, osataan vaatia, ei suostuta kyseenalaistamatta. Nyky-yhteiskunnassa, sekä naiset että miehet hyvin usein ovat työelämässä.


Miehet tekevät ruokaa, ovat mukana synnytyksessä, hoitavat jälkikasvuaan, siivoavat ja tiskaavat, saattavatpa jäädä kotiin jopa hoitamaan lasta tai lapsia. Naiset vaihtavat autonrenkaita, remontoivat, käyvät armeijan tai ovat yhteiskunnassa merkittävissä tehtävissä...maailma muuttuu Eskoseni, vai muuttuuko? No ollaanhan me melko pitkälle päästy luolamies/nais ajoista. Useimmissa kehittyneissä maissa kaikilla on mahdollisuus käydä koulua, valitettavasti näin ei edelleenkään ole kaikkialla, naiset eivät voi kaikkialla ajaa autoa tai liikkua itsenäisesti tai edes pukeutua kuten itse haluavat, vaan joku muu päättää ja määrää kaikesta mikä koskee naisten elämää, se on surullista, mutta totta vielä tänäkin päivänä.


Joidenkin asioiden muuttamiseen voi mennä jopa useampi sukupolvi, muutos pitäisi kuitenkin nähdä mahdollisuutena, eikä uhkana. Liian moni tyytyy osaansa, eikä edes yritä muuttaa tilannetta, jos yksin ei pysty tai jaksa, pitäisi jostakin saada uskoa paremmasta huomisesta, että antaisi sen mahdollisuuden muutokselle ja pyytäisi apua jos omat resurssit tai uskallus ei riitä.


Jokaisella pitäisi olla oikeus ihmisarvoiseen ja  turvalliseen elämään, sekä itsemääräämisoikeuteen ilman, että siitä koituu ongelmia. Kenenkään toisen tahtoon ei tarvitse, eikä tule vastentahtoisesti alistua. Aina voi olla tyytymättä epäoikeudenmukaisuuteen, riistoon ja alistamiseen.

Hyvää viikonalkua!!

1 kommentti:

  1. Niin. Ja jos perinteiset arvot sopii itselle, sekin sopii. Nykyään tuntuu, että saa vihat niskaansa, jos ei ole feministi ja jos itselle ei kaikki vaan käy.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos