Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 23. maaliskuuta 2017

Ihana aamu

Tänään oli kertakaikkisen upea aamu, yöllisen pakkasen jälkeen taivaanranta suorastaan "räjähti" oranssin-ja aniliinin eri sävyihin auringon noustessa. Minuun tuollainen luonnon tarjoama ilotulitus tekee aina vaikutuksen ja ajattelen,  että on etuoikeutettua saada nähdä jotakin niin lumoavan kaunista. Kamera oli ihan pakko ottaa esiin  ja ikuistettava se ihanuus, otin kameran laukkuun lähtiessäni töihin koska päätin, että uhraan hetken työpaikkani rannassa kuvaamiseen aamustani!

Suomen kansallislintuhan on laulujoutsen, joka vielä 1900-luvun puolivälissä oli vaarassa kuolla sukupuuttoon. Tänään pääsin siis myös nauttimaan aamulla joutsenten kuvaamisesta ennen töihin menoani ja voin vakuuttaa, että aika mielyttävä tapa aloitella aamua ihanassa auringonpaisteessa:) Rannassa oli kaksi joutsen pariskuntaa vieläpä sulassa sovussa, ei ollut mitään reviiritaistelua havaittavissa. Laulujoutsenet ovat muuttolintuja,  mutta nykyisten talvien takia ilmeisesti osa joutsenista ei enää lähde muuttamaan. Itse taisin nähdä ensimmäiset tämän kevään joutsenet kolme-neljä viikkoa sitten.

Meillä esiintyy kolmea lajia joutsenia; laulu, kyhmy ja pikkujoutsenia. Joutsenista sanotaan, että kumppanin  löydettyään ne ovat yhdessä koko elämänsä ja pesivät samalla reviirillä vuodesta toiseen. Alkukesästä kuoriutuvat poikaset, jotka uiskentelevat vanhempiensa kanssa itsenäistymiseensä asti, mikä tapahtuu noin vuoden iässä.
Vaikka sää oli tänä aamuna todella hieno,  oli se kuitenkin vielä viileä, rannat riitteessä/jäässä ja viileähkö tuulenvire. Kevätaurinko kuitenkin lämmittää jo tuulensuojaisessa paikassa mukavasti:)


Millainen sinun aamusi oli? Aamuilla on iso merkitys siihen millainen päivästä tulee.
Kivaa loppuviikkoa!!

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos