Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Hyvää mieltä luonnosta

Päätin postata tänään itselleni tärkeästä asiasta, nimittäin luonnosta. Vaikka olen asunut koko ikäni kaupungissa, uskon,  että olen kasvanut "luontoihmiseksi" jo hyvin varhain. Luontosuhteeseeni on  iso osuus aivan varmasti myös sillä, että vietin kaikki lapsuuteni ja nuoruuteni vapaa-ajat mökillämme pirkanmaalla. Luonto oli läsnä siellä maaseudulla ja kun olin pikkutyttö, maitokin haettiin silloin vielä tonkalla naapurin maatilan navetasta ja vasikat sai rapsuttaa siinä samalla:) oli kasvimaat, mustikkametsät uimaranta, pyöräretket ja kasvit, sekä eläimet tuli tutuiksi ja säätä oppi seuraamaan kuin huomaamattaan.


Tänä päivänä on lapsia, jotka eivät ole käyneet ikinä maaseudulla, eivät erota lanttua punajuuresta, eivät istuneet ongella rannassa tai  käyneet soutelemassa. Heinälato, sikala tai navetta ovat aivan outoja paikkoja. Saunominen rantasaunassa ja siellä vihdalla vihtominen tai metsäpolun varrelta timoteihin poimitut metsämansikat. Kuulostaa melko oudolta, mutta on  kuitenkin  ihan totta?!


Majan rakentaminen metsään tai kaarnalaivan uittaminen, voi olla se juttu,  jonka ihminen muistaa ikänsä. Pääskysten pesiminen räystäslaudan alla voi innostaa kenties joskus myöhemminen tutkimaan ja kiinostumaan linnuista, ja siitä voi tulla elinikäinen harrastus.


Minä rakastan luontoa, olen kiinnostanut luonnon valokuvaamisesta. Lintujen seuraaminen on antoisaa, tykkään liikkua luonnossa ja se saa aikaan voimakkaita tunnetiloja ja se rauhoittaa. Luontoa voi seurata ympäri vuoden, se on niin monimuotoinen , että se yllättää sinut yhä uudelleen ja uudelleen.


Jos luonto koskettaa, etkä vielä ole pitänyt luontopäiväkirjaa, aloita se juuri tänä keväänä...kirjaa tapahtumia,  havaintoja, ihmeitä ja päivää tapahtumat. Muutaman vuoden aikana omistat hienon luonnoseuranta kirjan, jonka olet tehnyt aivan  itse. Lisäksi voit vertailla luonnon monimuotoisuutta ja vaihteluita eri vuosien kesken.


Ihanaa viikonloppua, kerää luontohavaintoja ja kirjaa niitä ylös;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos