Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 10. helmikuuta 2017

Tyyntä myrskyn edellä

Minkälaisia me olemme, minkälainen minä olen ja mitä muut ajattelevat minusta? Oletko impulsiivinen, harkitseva, tunne/järki edellä tyyppi, haaveilija, taivaanrannan maalari, epävarma, rohkea, ankea, negatiivinen,  optimisti vai pessimisti? Miten muut näkevät sinut, miten itse koet itsesi? Tunnetko itsesi vai yllätätkö toisinaan itsesikin? Tässäpä pohdittavaa viikonlopuksi!


Ihmisen kehityskaari on mielenkiintoinen, koska olemme valmiita,  vai olemmeko...loppuuko kehitys jossakin vaiheessa? Miten suhtaudumme elämään? Meillä jokaisella on oma polkumme, jonka kulkuun ja elämäämme voimme vaikuttaa.Voimme vaikuttaa omaan asenteeseemme, ajatteluumme, reagointi tapoihimme,  jos muita ei voikkaan muuttaa, niin itseään voi ja muutoshan lähtee itsestä. Jos koet, että et ole itseesi jollakin osa-alueella tyytyväinen, aloita tietoinen itsesi kehittäminen ja muuttaminen. Sillä luultavasti muutkin ovat huomanneet jos olet alinomaan negatiivinen, stressaantunut, hermostunut, aloitekyvytön, masentunut ja epämukavaa seuraa.


Tunnetusti positiivisuudella on paljon merkitystä siihen miten elämäänsä  suhtautuu, miten kohtaa elämässä vastaantulevat haasteet, miten suhtautuu muihin ihmisiin ja koko elämään. Elämässä vastaan tulee väistämättä myös asioita joita ei haluaisi kohdata ja tulee hetkiä, kun maailmassa kaikki on pelkkää mustaa. Jokainen meistä on yksilö, toinen kohtaa elämänsä karikot pystypäin ja toinen lyyhistyy taakkansa alla. Negatiivisuus karkottaa, etäännyttää, masentaa, ärsyttää, uuvuttaa ja luo näköalattomuutta. Mistä negatiivisuus oikein kumpuaa? Mistä stressi ja kuormitus syntyvät?


Syntyykö se epärealistisista tavoitteista, kiireestä, olettamuksesta omasta korvaamattomuudesta? Kannattaa opetella sanomaan myös Ei...kukaan ei ole korvaamaton,  eikä mikään työ sen arvoinen, että kannattaisi menettää terveytensä!
Usein kuulee myös sanottavan, että hyökkäys on paras puolustus. Kun muut alkavat arvostella, huomautella ja krititisoida, ihminen joko perääntyy tai iskee takaisin.
Opettele tuntemaan itsesi ja kuuntelemaan itseäsi.


Oletko kuullut valokuvaterapiasta?
Luin aiheesta netistä ja löysin valokuvaterapiaa käsitteleviä artikkeleja useita. Terapiassa pyydetään asiakkaan itse kertomaan tuomistaan kuvista. Mikä on selvin asia kuvissa? Kerro mitä kuvista puuttuu, mitä kuva sanoisi/kertoisi, jos se pystyisi puhumaan, kenelle haluaisit antaa jonkun kuvistasi, jos sinä olisit terapeutti, mitä kertoisit kuvasta? Mikä on kuvan viesti? Valokuvaterapiasta voi olla hyötyä potilaille, jotka eivät pysty puhumaan traumoistaan, tunteistaan tai muistoistaan?


Omaa itseäänkin oppii ehkä iän myötä ymmärtämään ja lukemaan vähän paremmin.
Jos tunnistat itsessäsi uupumusta tai kehityskohteita, etene pienin askelin, priorisoi asiat, ole itsellesi armollinen, vältä negatiivisuutta, opittuja tehottomia toimintatapoja,  negatiivisia ihmisiä ja löydä positiivisuus arjestasi! Rentoudu, tee asioita joista aidosti pidät, aseta kerrankin itsesi ykköseksi.


Postauksen lopuksi haluan toivottaa hyvää itsetutkiskelu viikonloppua:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos