Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 2. helmikuuta 2017

Suhteet

Meillä kaikilla on erilaisia suhteita, enkä tässä tarkoita nyt yksinomaan rakkautta ja siihen liittyviä suhteita, vaan siis myös muita suhteita. Suhde, jo sanana on vähän kaksimerkityksinen...toinen on se ihana ja kaunis parisuhde ja sillä toisella on vähän ikävämpi sointi, siitä tulee mieleen hämärää tai salaista joissakin yhteyksissä jopa ruma asia?! Hassua miten monimerkityksinen yksi ainoa sana voikaan olla!!


Usein suhde mielletään kahden toisistaan pitävän henkilön symbioosiksi,  johon liittyy kiintymys, toisen kunnioitus, rakastaminen, huolenpito ja luottamus ja asioden yhdessä jakaminen.

On rakkaus, ystävyys ja parisuhteita ja joillakuilla parikin suhdetta! Millainen sitten on suhde ja miten se syntyy? Seurustelusuhteet liittyvät usein niihin teinivuosiin,  jotka toisinaan säilyvät vuosikymmeniä ja muuttuvat parisuhteiksi ja avo- tai avioliitoiksi.


Joillakin on elämässään  vain se yksi  ja ainoa suhde, jollakulla toisella taas useita suhteita ja ompa niitäkin joilla ei suhdetta ole.

Pidämme monia asioita ihan itsestään selvyyksinä,  kuten nyt vaikkapa sitä, että usein ihmiset ovat suhteessa, heillä on parisuhde ja siihen on totuttu, vaan muistammeko arvostaa,  olla aidosti iloisia siitä että on löytänyt parinsa, on joku kenen kanssa jakaa ja tehdä asioita, jutella, joku joka ymmärtää sinua, jopa niitä pikku kummallisuuksiasi, sanotko rakastavasi, arvostavasi...mietitkö edes koskaan asiaa? Toista pitää niin helposti itsestään selvyytenä.

Valitettavasti asioita alkaa usein arvostamaan vasta kun ne on menettämässä tai ehtinyt jo menettää. Suhteitakin arvostaa usein vasta, kun niistä on vain muisto jäljellä. Millainen suhde sitten on hyvä? Jos sinulla on sellainen kuin suhde, pohdipas millainen omasi on?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos