Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 20. helmikuuta 2017

Pettymysten sietokyky

Hei vaan ja talvista viikonalkua täältä pääkaupunkiseudulta! Näin se luonto vaan taas päätti, ettei se kevät helmikuussa vielä tule. Joskus sitä tulee miettineeksi kuinka paljon ihminen on valmis kestämään pettymyksiä.Varmasti on paljon eroja siinä, mitä kukakin kestää, usein sitä kuulee sanottavankin, että vahvoille annetaan enemmän vastoinkäymisiä, kuin heikommille.


Mikä sitten mielletään pettymykseksi? Jokainen on varmasti kohdannut sellaisia isompia ja pienempiä ja kukin ottanut ne vastaan ja käsitellyt omalla tavallaan. Entäpä jos jossain kohtaa, jonakin päivänä, jossakin tilanteessa ei enää pystykkään vastaanottamaan enää yhtään enempää pettymyksiä? Ihmissuhde pettymykset voivat joillekuille olla äärimmäisen vaikeita, opiskeluissa, työelämässä, mitä erilaisimmissa asioissa ja tilanteissa voi kohdata pettymyksiä.


Oletko mielestäsi kohdannut pettymyksiä ja millainen on oma sietokykysi niiden suhteen? Omasta puolestsni voisin todeta, että tähän ikään mennessä on kohdannut mitä erilaisempia pettymyksiä ja lienee luonteelleni ominaista uskoa, että asioilla on tapana aina järjestyä, tavalla tai toisella. Uskon siis, että pettymysten sietokykyni on melko korkea.


Aina pettymyksen ei tarvitse olla edes suuren suuri, kun se siltikin harmittaa todella paljon...vaikkapa nyt sitten sää...olit suunitellut kivaa ulkoilma tekemistä ja juuri kyseisenä päivänä sattuikin satamaan rankasti koko päivän! Pettymys valtasi mielesi, kaikki valmistelut ja suunnitelmat pois pyyhkiytyivät sadepisaroiden iskiessä maahan! Eikös vaan? Pettymys ihmissuhteissa Auts, melko iso juttu, sadepäivään verrattuna, luottamuksen menetys ihmiseen...


Miten voisi oppia vai voiko,  sietämään pettymyksiä ja pitääkö niitä edes sietää??
Ei niiltä voi varmasti kukaan täysin välttyä. Mutta kun yrittäisi edes muistaa, että vaikka ne ikäviä ovatkin, nekin ovat vain osa elämää.

Usein asioita kokemalla myös tulee oppineeksi niistä jotakin, tämä pätee myös pettymyksiin. Useamman karvaammankin pettymyksen kokenut osaa jo peilata edellisiä pettymyksiään uusimpaan, suhtautua pettymykseen sen vaatimalla tavalla ja siirtyä asiasta eteenpäin, jäämättä märehtimään siihen pidemmäksi aikaa.Pettymykset vahvistavat!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos