Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Oletko tarpeellinen, pidetäänkö sinusta?

En tiedä kirvoittiko eilinen ystävänpäivä kirjoittamaan tämän postauksen vai mistä mieleeni tuli, että joskus olisi varmaan ihan hyvä pysähtyä ja miettiä mitä muut ajattelevat minusta ja olenko muiden mielestä ihan hyvä tyyppi. Olisiko mielenkiintoista kuulla mitä muut ajattelevat tai puhuvat minusta kun en itse ole paikalla, pidetäänkö minusta?Työpaikka, varsinkin jos on kovin naisvaltainen työyhteisö voi olla parhaimmillaan unelma, jossa on aina tarjolla vertaistukea, ymmärrystä ja samanhenkisyyttä, loistavaa juttuseuraa, apua ja tukea, mutta valitettavasti voi olla myös toisinkin...naiset osaavat olla "selkäänpuukottajia", kateellisia, kuppikuntaisia tai suorastaan juoruilijoita.


Kun joku ei ole paikalla sattaa puhe helposti kääntyä kyseiseen henkilöön ja lähteä täysin harmittomasta jutustelusta rönsyilemään ja saada ikäviä piirteitä.
Tuskin kukaan haluaisi olla työyhteisössä tai missään muussakaan yhteisössä muiden juoruilun tai vähemmän mairittelevien keskustelujen kohteena.


Aina voi kuitenkin valita ja jättäytyä tuollaisista keskusteluista syrjään. Ehkä ihminen jossakin kasvunsa paikassa pohtii sitäkin onko tarpeellinen vaiko ei ja pitääkö olla?


Meistä kukin varmasti  on tarpeellinen ja tärkeä tavalla tai toisella jollekulle. Mitä luultavimmin jokaisella on varmasti myös läheisiä jotka pitävät meistä.
Mitäpä sitten,  jos kokee ettei itsestä pidetä tai ei koe itseään kovin pidetyksi...olisiko syytä huolestua, tai tulisiko asialle tehdä jotakin tai ryhtyä pohtimaan syitä miksi asia on niin, tai miksi itsee uskoo asian olevan niin?


Usein asioita oletetaan, vailla faktoja, oletetaan ja otaksutaan tai peräti vähän pelätään, ettei olla riittävän hyviä, ettei kelvata tai riitetä ihan vaan omina itsenämme.

Jos sitten haluaa muutosta, kannattaa pohtia niitä syitä ja sitä luuleeko/ olettaako asioita vai olisiko muutoksen paikka,? Jos ei itsekkään viihdy nahoissaan ja ystäviäkään ei liiemmin ole, saattaa olla peiliin katsomisen paikka ja pienen tai suuremman muutosen aika.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos