Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Nähtynä ja kuvattuna

Mukavan leppoisaa sunnuntaita, minä heräsin tänä aamuna lumisateiseen aamuun. Täällä tosiaan tuprutteli aamulla melko sakeastikin lunta, vähän on laantunut, mutta edelleenkin satelee.


Eilisen kuvasatoni kuvista on monet nyt vähän kokeilumielessä otettu järkkärin asetuksella Av, ja täytyy sanoa, että ei hassumpaa...en itse huomaa juurikaan eroa siihen jos olisin ottanut kuvat automaattiasetuksilla, jota kyllä myös tulee käytettyä toisinaan. Pointti tässä on kuitenkin se, että vaikka on harrastanut kuvaamista vuosia voi ja olisi hyvä myös kokeilla ja oppia uusia tapoja kuvaamiseensa.


Oli sitten ns.itseoppinut kuvaaja tai kursseja käynyt, voi aina silloin tällöin kokeilla myös jotakin itselleen vieraampaa tai täysin uutta kuvaustapaa ja kenties saada ihan uudenlaista näkökulmaa kuviinsa. Me valokuvaamisesta kiinostuneet ja sitä harrastavat huomasivatkin jo varmasti uutisen : Siilinjärveläinen Antti Karppinen on voittanut kultaa kansainvälisessä valokuvauskisassa World Photographic Cupissa. Palkinnot jaettiin Japanin Yokohamassa muutama päivä sitten.
Tiistaina Japaniin matkustaessaan Karppinen tiesi jo olevansa mitaleilla, mutta voitto tuli silti melkoisena yllätyksenä.
Kilpailussa Karppinen kisasi illustrative- eli kuvituskuvasarjassa. Palkittu kuva Endless esittää hänen omaa poikaansa. Taustalle hän rakensi "loppumattoman", optiseen illuusioon perustuvan puron, jossa enkelinsiipinen poika uittaa paperilaivaansa.
Innoituksen kuvaan Karppinen sai Roger Penrosen optisesta harhakuvasta Penrosen portaat, jotka näyttävät laskeutuvan loputtomasti.
Hieno saavutus kovassa kansainvälisessä kisassa, Onnea hienosta saavutuksesta!

Kuvaamisen yhteydessä puhutaan usein kuvien käsittelystä ja siitä menettääkö originaali kuva käsiteltäessä luonteensa? Niinpä...tästä asiasta on varmasti yhtä monia mielipiteitä, kuin on meitä kuvaajiakin. Ammatikseen kuvaajat; ammattivalokuvaajat, joilla on alan koulutus ja monilla käytössään huippukalusto ja ohjelmat, joilla kuvista voi tehdä jo taidetta. Kauneushan sitten taas on jokaisen kuvia katselevan silmissä.

Kuvitus eli illustraatio (latinan sanasta illustrare ’valaista’) on kuvataiteen laji, joka tuottaa kirjalliseen teokseen havainnollistavia, koristavia tai täydentäviä piirroksia tai maalauksia. Kuvituksen moderneja lajeja ovat valokuvaanimaatio ja muut kuvataiteen alueen kuvalliset esitykset.
Viikolla iltapäivä lehdestä osui silmiini toinenenkin kuvausaiheinen juttu, jossa oli Singaporessa nähty ns. sateenkaaripilvi.
Ilmiössä pienet vesipisarat hajottavat erikseen valoa, mistä syntyy sateenkaaren väreissä näkyvä muodostelma.


Tänään tällainen kuvauspainotteinen postaus ja huomenna viikon alkuun sitten taas jotakin muuta. Mukavaa viikonlopun jatkoa! 

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos