Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Masennusta vai buustia keväästä?

Tämä sunnuntaiaamu näytti sateiselta, mutta eikös se niin ole, että sateen jälkeen paistaa aina aurinko? Joten eipä hätää, vaikka näin aamusta (kun itse aloittelen tätä postausta) sataisikin vettä tai räntää!?! Täytyy tunnustaa, että näin helmikuun lähestyessä loppuaan en enää toivoisi lunta, mutta tässähän voi ihan hyvin tulla vieä kunnon talvikin, mene ja tiedä?


Sain ulkoilukutsun ystävättäreltäni, josta olimmekin keskustelleet jo aiemmin...ajankohta oli vain sopimatta, mutta tämä sunnuntaihan sopii siihen paremmin kuin hyvin, enkä kieltäydy hyvästä seurasta luonnon helmaan :) Mitenkäs siellä on sunnuntaita vietetty?


Nämä kuvat on otettu eiliseltä keväiseltä kävelyltäni, 
kun aurinko paistoi ja linnut lauloivat:)


Osassa metsää oli lunta vielä, mutta toisaalla etelän puolella ja auringon päästessä paistamaan esteettä, oli maa jo täysin lumeton paikoitellen.


Monille kevät on odotettu ja voimaannuttava vuodenaika, mutta joillekuille taas masennuksen ja ahdistuksen aikaa. Kuulin viikolla keskustelun, jossa sivuttiin aihetta ja todettiin, että valo "häiritsee" ja sitä ei haluta päästää sisään kotiin, eikä huvita lähteä ulos ja samainen henkilö mainitsi vielä, että häntä kevät ahdistaa.
Toisille valon määrän lisääntyminen, aurinkoiset kirkkaan kuulat päivät taas nostavat pintaan hyvänolon, virkeyden energistasot ovat tapissa, tuntuu että jaksa ja pystyy mitä vaan.

Onhan kevät voimakas vuodenaika ja jos itsestä ei tunnu hyvältä saattaa muiden positiivisuus ja energisyys jopa ärsyttää ja ahdistaa tai masentaa entisestään.Miten koette kevään tulon, innostaako vai tuntuuko olosi kurjalta? Kevään yhteydessä puhutaan usein  kyllä myös kevätväsymyksestä, ei ole virtaa ja päivät seuraavat vaan toisiaan, eikä unikaan tunnu riittävän vaikka kuinka nukkuisi ja jos sattuu olemaan täysikuu, ei uni meinaa edes tulla, vaikka kuuleehan sitä  sanottavan myös ettei täysikuu vaikuta, mutta kyllä monella tuntuu rytmi muuttuvan sen myötä. Liittyyhän kuu moneen muuhunkin asiaan; Siihen miten kala käy pyydyksiin ja miten istutukset lähtevät kasvuun...uskokoon kukin miten tahtoo.

Kovin harmaalta tuo keli näytti iltapäivään asti, koitin miettiä minne lähtisimme tässä kelissä ulkoilemaan? Iltapäivästä kävimme kuitenkin kävelyllä, ja sääkin alkoi iltaa kohden kirkastua, mutta myös hämärtyä, joten kuvia ei tullut otettua kuin pari ja nekin auringonlaskusta...niihin kun en kyllästy:) ja kaupunkitaidetta näkyi myös...
En kuvannut, mutta alueella missä kävelimme näkyi vielä yllättävän  monia joulunajan ulkovaloja, joiden aika kuitenkin mielestäni on jo ohi?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos